Rowlingová napíše více detektivek než knih o Harry Potterovi

ČTK ČTK
22. 7. 2014 8:13
Britská spisovatelka vydává nové knihy pod pseudonymem Robert Galbraith, v současnosti pracuje na třetí detektivce.
J. K. Rowling.
J. K. Rowling. | Foto: ČTK

Londýn - Britská spisovatelka J. K. Rowlingová plánuje napsat víc detektivních románů, vydávaných pod pseudonymem Robert Galbraith, než kolik vytvořila knih o čarodějnickém učni Harry Potterovi. Uvedl to zpravodajský server BBC News.

Autorka prohlásila, že její plány týkající se tvorby pod pseudonymem Galbraith jsou "časově neohraničené" a detektivních románů bude víc než oněch sedm knih o Harry Potterovi, jež napsala.

Druhý krimiromán Rowlingové The Silkworm vyšel v Británii v červnu a spisovatelka prozradila, že již má z poloviny napsanou třetí detektivku.

Svou detektivní sérii zahájila Rowlingová loni románem Volání kukačky a zatím mají její díla pozitivní ohlas.

Knihy spojuje postava soukromého detektiva

Krimiromány Roberta Galbraitha spojuje hlavní postava soukromého detektiva, válečného veterána z Afghánistánu Cormorana Strikea.

Zatímco v první Galbraithově knize Strike řešil smrt slavné modelky Luly Landryové a pronikal do světa bohatých mužů a krásných žen, v druhé vyšetřuje zmizení slavného spisovatele, který ve svém románu dost nelichotivě vykreslil skutečné osoby.

V češtině vydá detektivku The Silkworm nakladatelství Plus na začátku roku 2015, opět v překladu Ladislava Šenkyříka.

"Další kniha bude ale docela jiná. Čtenáři se dozvědí trochu víc o tom, co se děje s lidmi poté, co opustí armádu," řekla Rowlingová v nejnovějším rozhovoru.

 

Právě se děje

Další zprávy