Přehledně: Vyjdou vzpomínky Woodyho Allena, kniha o Dylanovi nebo Karikův thriller

Kultura Kultura
18. 2. 2021 13:05
Vzpomínky filmaře Woodyho Allena, syna herce Alaina Delona nebo manželky čekisty, která zažila stalinské čistky ve vrcholné funkci i jako jejich oběť v lágru, vyjdou 18. března na Velký knižní čtvrtek. Akci pořádá síť Kosmas, nyní představila všech 12 titulů. V den Velkého knižního čtvrtka se jim bude věnovat streamovaná beseda, rozhovory s autory povede novinář Petr Vizina.
Obal knihy Smršť.
Obal knihy Smršť. | Foto: Argo

Jozef Karika: Smršť

Bestsellerový slovenský spisovatel Jozef Karika, jenž v Česku a na Slovensku prodal přes 350 tisíc výtisků svých děl, uvede thriller nazvaný Smršť. Pracuje v něm s motivem takzvaného halného větru, jehož nejprudší proudy vanou v jihovýchodní části Polska a během nějž dle lidové pověsti stoupá počet násilností, nehod i vražd.

V Karikově novince je auto jedoucí nocí pronásledováno děsivým přízrakem stařeny v pohřebních šatech, která se s každým zastavením vozu přibližuje. "Je to můj nejdynamičtější příběh, téměř celý se odehrává v průběhu jízdy autem v nehostinném prostředí pohraničí," popisuje Karika, který na čtvrteční představení knihy zaslal videopozdrav ze Slovenska. V něm zároveň poblahopřál svému českému nakladateli Argu k letošnímu 30. výročí. "A moc děkuji všem mým českým čtenářům, že i v této těžké době máte zájem o mé knihy," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy