Pratchettova dcera: Pokračování Zeměplochy psát nebudu

mad
13. 6. 2015 10:36
Dcera známého spisovatele Terryho Pratchetta ukončila spekulace, když oznámila, že nepřevezme štafetu a nebude psát pokračování populární Zeměplochy.
Terry Pratchett
Terry Pratchett | Foto: Reuters

Praha – Když letos v březnu zemřel oblíbený spisovatel fantasy literatury Terry Pratchett, spekulovalo se, že by psaní mohla převzít autorova dcera Rhianna, která píše scénáře pro videohry.

Na svém twitterovém účtu začátkem měsíce zveřejnila oznámení, že se zapojí do spin-offů, adaptací nebo doplňků. „To je ale vše. Zeměplocha je jeho dědictví. Já si udělám vlastní," dodala Rhianna Pratchettová.

Blíží se však vydání poslední Pratchettovy knihy, která je 41. dobrodružstvím ze světa Zeměplochy. Kniha se jmenuje The Shepherd's Crown a v originále vyjde 27. srpna. V Česku jeho knihy překládá Jan Kantůrek. Dcera na Twitteru také zveřejnila britský přebal knihy.

Spisovatel v prosinci 2007 veřejně oznámil, že trpí Alzheimerovou nemocí. Pro televizi BBC pak točil pořad o svém boji s tímto neurodegenerativním postižením mozku, které vede k postupné demenci. Zemřel 12. března, bylo mu 66 let.

 

Právě se děje

Další zprávy