Podcast: Píše se rok 4322. Sex s roboty už nikoho nevzrušuje

Petr Vizina Petr Vizina - za podpory: Logo Kosmas
26. 5. 2021 18:00
S Jakubem Hussarem - autorem očekávané sci-fi nazvané 0 Tu - o Hvězdných válkách z umakartu, imagi bankéře, duši technaře i jediné věci, kterou čtenáři fantasy a sci-fi neodpouštějí.
Spisovatel a režisér Jakub Hussar, host podcastu Na dotek.
Spisovatel a režisér Jakub Hussar, host podcastu Na dotek. | Foto: Lukáš Bíba

Před 20 lety stvořil planetu a nazval ji Coraab. Vymyslel její historii, postupně ji zalidnil postavami, vytvořil pro ně jazyk a zakreslil jejich města do map. Časem vznikl film, který se na planetě odehrává, a také on-line karetní hra, díky níž tento vymyšlený svět navštívilo už na 100 tisíc hráčů.

Na Coraab je situován i děj právě vydaného románu s názvem 0 Tu. Letos šestatřicetiletý režisér a spisovatel Jakub Hussar v něm vyprávění o dynastii Pánů těžby doprovodil vlastní hudbou. Čtenář si ji může pouštět pomocí QR kódů na stránkách a její ukázky zazní také v podcastu.

Podcast s Jakubem Hussarem si můžete poslechnout zde:

"Začalo to Neználkem ve Slunečním městě, pokračovalo Tolkienovým Pánem prstenů, navíc jsem velkým fanouškem Star Wars," přibližuje Hussar inspirace, které mu v roce 2000 pomáhaly stvořit fiktivní svět. Vzpomíná, jak už v jedenácti letech vymyslel kosmické město cucáků a nakreslil o něm čtyřsetstránkový komiks.

Ovlivňovat se ale rozhodl také život reálné společnosti. Stál například za volebními kampaněmi dvou prezidentských kandidátů, Vladimíra Franze a Pavla Fischera.

S jejich soupeřem Michalem Horáčkem se nepohodl, v podcastu vysvětluje proč. V minulých měsících pak svou prací podporoval vstup "chvilkaře" Mikuláše Mináře do politiky.

Vítejte u podcastu Na dotek. Hostem Petra Viziny je dnes spisovatel a režisér Jakub Hussar. K poslechu na platformách SoundCloud, Spreaker, Google Podcasts, Spotify i Apple Podcasts.

Podcast Na dotek Petra Viziny
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Podcast Na dotek Petra Viziny

K poslechu zde na platformách SoundCloud, SpreakerGoogle PodcastsApple Podcasts i Spotify.  

 

Právě se děje

Další zprávy