Pro lepší orientaci čtenářů. Nakladatelství Kniha Zlín a Plus slučují redakce

ČTK ČTK
25. 3. 2019 15:10
Nakladatelství Plus a Kniha Zlín, které patří k 16 značkám skupiny Albatros Media, se od 1. dubna spojí. Své knihy budou nadále vydávat pod hlavičkou Kniha Zlín.
Nakladatelství Plus vydalo například sebrané spisy H. P. Lovecrafta.
Nakladatelství Plus vydalo například sebrané spisy H. P. Lovecrafta. | Foto: Instagram.com, Nakladatelství Plus

Albatros Media každoročně uvede více než 2000 nových titulů, pokrývá tak více než 17 procent nakladatelského trhu v České republice.

Šéfredaktorkou Plusu byla Martina Mašínová.
Šéfredaktorkou Plusu byla Martina Mašínová. | Foto: Facebook.com, Nakladatelství Plus

"Obě nakladatelství jsou podobně profilována, zaměřují se především na literaturu pro náročnější čtenáře. V jejich portfoliu najdete však i kvalitní thrillery, původní českou beletrii a literaturu faktu," vypočítává Karolina Myšková, programová ředitelka literatury pro dospělé v Albatros Media.

Myšková doufá, že změna čtenářům usnadní orientaci na knižním trhu. "Rozhodli jsme pro sloučení redakcí pod značku Kniha Zlín, protože tato značka je mezi čtenáři, knihkupci, ale například i zahraničními agenturami více etablovaná a známá," dodává.

Nakladatelství Plus vzniklo jako samostatná značka pod Albatros Media v roce 2009 a zaměřovalo se na mainstreamovou literaturu všemožných žánrů - od lehčích románů či humoristického čtení přes thrillery, závažnější psychologické a společenské romány, hororové či sci-fi povídky až po historické romány.

Mezi autory, které Plus vydával, patří Robert Galbraith, Samuel Bjork, Pavel Taussig, Helen Fieldsová, Stephen Clarke, Ray Bradbury, Karel Pacner, Howard Phillips Lovecraft nebo Joseph Heller.

Nakladatelství Kniha Zlín existuje od roku 2004, součástí skupiny Albatros Media se stalo předloni. V jeho portfoliu dominují současné romány, kratší prozaické žánry a knihy z oblasti literatury faktu.

Mezi nejznámější autory, které Kniha Zlín publikuje, patří Jo Nesbø, Simon Mawer, Václav Smil, Peter Goes, Erlend Loe, Jonathan Franzen nebo Jørn Lier Horst.

Skupina Albatros Media vloni dosáhla konsolidovaných tržeb přibližně 750 milionů korun, doplňuje mluvčí Albatros Media Veronika Sonnková.

Vedle šestnácti, respektive od 1. dubna již jen patnácti, samostatných nakladatelství Albatros Media vlastní také stoprocentní podíl v distributorech elektronických knih eReading.cz a Palmknihy a vydává knihy v rámci partnerského projektu Edice České televize. Nově Albatros také založil značku luxusních sběratelských publikací Valer.

 

Právě se děje

Další zprávy