J. K. Rowlingová: Měla jsem dát Hermionu dohromady s Harrym

ČTK ČTK
3. 2. 2014 11:13
Spisovatelka v rozhovoru s Emmou Watson připustila chybu, když v sáze o Harry Potterovi dopustila, aby se Ron a Hermiona v posledním díle vzali.
J. K. Rowlingová
J. K. Rowlingová | Foto: Profimédia

Londýn - Spisovatelka J. K. Rowlingová si myslí, že udělala chybu, když na konci své čarodějnické ságy dala dohromady Hermionu Grangerovou s Ronem Weasleym, a ne s titulním hrdinou Harrym Potterem. Rowlingová řekla v rozhovoru v časopise Wonderland, že tak učinila z "velmi osobních důvodů, než že by to bylo věrohodné".

"Vztah Hermiony a Rona byl naplněním mého přání. Tak jsem si to celé na počátku představovala. Z důvodů, které mají velmi málo společného s literaturou, a mnohem víc s tím, že jsem se za každou cenu držela zápletky, jak jsem si ji na začátku vymyslela, Hermiona skončila s Ronem," řekla Rowlingová.

Připustila, že udělala chybu, když dopustila, aby se v posledním díle vzali. "Já vím, omlouvám se. Je mi jasné, že někteří fanoušci budou naštvaní, ale mám-li být zcela upřímná, získala jsem s odstupem určitou perspektivu," řekla v rozhovoru s herečkou Emmou Watson, která byla hostující šéfredaktorkou posledního čísla čtvrtletníku Wonderland a ve filmových potterovkách hrála právě Hermionu. Úryvky z rozhovoru, který v úplnosti teprve vyjde, zveřejnil nedělník The Sunday Times.

Také Watsonová řekla, že si nebyla jistá, zda by Hermiona byla s Ronem opravdu šťastná. "Myslím, že někteří fanoušci si to myslí také a říkají si, jestli by ji Ron mohl opravdu učinit šťastnou," uvedla.

Podle Rowlingové by Ron s Hermionou dokonce v budoucnu potřebovali manželského poradce, aby svůj vztah udrželi.

Na závěr celé ságy si Potter vezme Ronovu sestru Ginny. Pottera hrál ve filmu Daniel Radcliffe, Rona Rupert Grint a jeho sestru Bonnie Wrightová.

 

Právě se děje

Další zprávy