Harry Potter je zpět. J. K. Rowlingová oznámila vydání osmého dílu

pej
11. 2. 2016 15:00
Fanoušci Harryho Pottera mají důvod k radosti. J. K. Rowlingová na svém webu oznámila, že kromě avizované divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě se dočkají i knihy. Příběh bude pokračovat přesně tam, kde se čtenáři s hlavním hrdinou rozloučili. Vystupovat v něm budou dospělý Potter jako zaměstnanec ministerstva kouzel a jeho potomci.
Harry Potter
Harry Potter | Foto: Warner Bros

Harry Potter je zpět. Osmý díl známé série vyjde dřív, než se předpokládalo. Už den po premiéře avizované divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě, tedy 31. července.

Radostnou zprávu svým fanouškům oznámila J. K. Rowlingová na webových stránkách Pottermore.

Speciální dvojdílné vydání, které vzniklo jako scénář k divadelní hře, bude k dispozici v tištěné i elektronické podobě. Informoval o tom server Mashable.

„Jsme hrdí, že můžeme být součástí toho, že se osmý díl série dostane do rukou publiku na celém světě,“ uvedla generální ředitelka společnosti J. K. Rowlingové Susan Jurevicsová.

Příběh naváže na poslední sedmou knihu a bude pokračovat přesně tam, kde se čtenáři s hlavním hrdinou rozloučili. Vystupovat v něm budou dospělý Potter jako zaměstnanec ministerstva kouzel a jeho potomci.

Kromě J. K. Rowlingové se na jeho vzniku podílel i scenárista Jack Thorne a divadelní režisér John Tiffany.

Rowlingová byla v uplynulém roce zaneprázdněna především psaním detektivních románů, které uveřejňuje pod pseudonymem Robert Galbraith, i prací na scénáři k filmové adaptaci své knihy Fantastická zvířata.

Průběžně se stále stará o posilování značky Harry Potter, se svými fanoušky udržuje čilou komunikaci především na Twitteru

Ohlas na sociálních sítích zaznamenalo nejenom ohlášení osmého dílu. Diskuse vyvolalo i prohlášení generální ředitelky společnosti Pottermore Susan Jurevicsové, která naznačila, že divadelní hra a knižní vydání osmého dílu nebudou jediným překvapením roku 2016.

Adventní příspěvky o Harry Potterovi mají vrátit pozornost k jeho vymyšlenému světu. Pokračování ságy bych autorce nedoporučoval, jen rozmělní uzavřený celek, myslí si Ondřej Müller z Albatrosu. | Video: DVTV
 

Právě se děje

Další zprávy