Dan Brown bude v Praze přihlížet Peklu

Kultura Kultura
5. 1. 2014 13:45
LiStOVáNí provede románem Inferno na pražské Nové scéně i v dalších městech
Dan Brown přijíždí do Prahy.
Dan Brown přijíždí do Prahy. | Foto: Profimédia

Praha - Datum středa 15. ledna 2014 by si měli zapsat všichni příznivci napínavé četby. Do Prahy totiž vůbec poprvé dorazí Dan Brown, jeden z nejúspěšnějších romanopisců posledních let. Na Nové scéně Národního divadla se osobně zúčastní inscenace svého zatím posledního románu, který česky vyšel v nakladatelství Argo pod názvem Inferno 18. září minulého roku a dosud se jej prodalo neuvěřitelných sto tisíc výtisků.

Inscenace spadá pod známý projekt LiStOVáNí a Roberta Langdona zde zosobní Lukáš Hejlík.

Provede čtenáře spletitým dějem knihy, v níž musí slavný hrdina, postižený dočasnou ztrátou paměti, odvrátit zákeřný útok na doslova celé lidstvo a zároveň prchat před záhadnými nepřáteli skrze Florencii plnou uměleckých památek přes Benátky až do Istanbulu. Zdrojem vodítek mu přitom je slavné Danteho Peklo a oporou geniální mladá lékařka Sienna.

LiStOVáNí se svým pekelnickým programem - a snad i knihami podepsanými samotným autorem - vyrazí na turné po více než třiceti českých a moravských městech, které se zakončí 11. února v Českém Těšíně a Ostravě. Lístky na jednotlivé akce jsou k dostání v rámci předprodeje i sítě Ticketpro.  

Dan Brown (1964) publikoval první thriller v roce 1998, o dva roky později přivedl na scénu populárního symbologa Roberta Langdona. Ten vystupoval i v knize Da Vinciho kód (nebo také Šifra mistra Leonarda), která se stala Brownovým nejúspěšnějším titulem a roku 2006 byla úspěšně zfilmována (režie Ron Howard, v hlavní roli Tom Hanks). Inferno je v pořadí čtvrtým langdonovským románem a vzhledem k úspěchu série jistě ne posledním.

Brownovy knihy jsou oblíbené nejen díky napínavému ději, často vymezenému pevným časovým limitem, ale především díky propojování historických faktů se smělými konspiračními teoriemi a pro pohledy do zákulisí uměleckých institucí napříč světem.  V českém překladu jsou k dostání všechny autorovy thrillery.

 

Právě se děje

Další zprávy