Chcete Kurva velký Sin City? Tak honem nasypte prachy!

Kultura Kultura
26. 4. 2014 14:59
Unikátní projekt Kurva velký Sin City může vyjít jen s podporou fanoušků. Všech sedm dílů kultovního komiksu Franka MIllera v šestikilové knize mají zatím jen v USA.
Komiks Sin City
Komiks Sin City | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Pokud se najde tři sta nadšenců, kteří by chtěli zaplatit předem 2200 korun a počkat si na šestikilový objekt s 1360 stranami, je šance, že se nakladatelství Comics Centrum vrhne do projektu kompletního vydání kultovního komiksu Sin City v jedné knize nazvané Kurva velký Sin City.

Foto: Aktuálně.cz

"Výrobní náklady jsou obrovské, proto jsme nuceni vložit osud knihy do rukou našich zákazníků. Když si ji předem objedná a zaplatí dostatečné množství čtenářů, tak vyjde, v opačném případě bohužel ne. Aby bylo možné projekt zrealizovat, musí se najít minimálně tři sta zájemců. Zatím se vydání této obrovské Sin City bible připravuje jen ve Spojených státech, byli bychom tak vedle nich zatím jediní na světě," říká ředitel nakladatelství Comics Centrum Václav Dort.

Fanoušci se musí přihlásit do 31. května. Pokud nedojde k realizaci projektu, nakladatelství jim peníze samozřejmě vrátí. O průběhu akce bude informovat nakladatelství na svém webu.

Frank Miller napsal a nakreslil dohromady sedm dílů Sin City. V češtině už jsou k dispozici všechny, včetně posledního, který vyšel před několika dny a stává se také vábničkou pro vydání kompletu.

A proč se stal ze Sin City kult? Frank Miller totiž dokázal na počátku devadesátých let prolomit veškeré dosavadní konvence a způsobit opravdovou revoluci ve světě komiksových příběhů. Miller vrátil komiksu kriminální thriller a vybojoval mu místo vedle všech superhrdinů.

Podívejte se na nejnovější trailer filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil .
Podívejte se na nejnovější trailer filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil .

Zaujal miliony čtenářů osobitým neo-noirovým stylem plný drsných mizerů, krásných žen a nadupaných aut a tím ovlivnil vývoj mnoha budoucích kreslířů, scénáristů a filmařů.

Důkazem je úspěch prvního filmového Sin City - město hříchu, na které v srpnu i v českých kinech naváže druhý díl s podtitulem Ženská, pro kterou bych vraždil. Podívejte se na nový trailer filmu Roberta Rodrigueze s ohromujícím množstvím hollywoodských hvězd, mezi nimž zazáří Eva Green, Josh Brolin a opět i Jessica Alba.

 

Právě se děje

Další zprávy