Knižní novinka o dospělém Harrym Potterovi a jeho rodině vyjde v Česku na podzim

ČTK ČTK
1. 6. 2016 14:57
Nakladatelství Albatros získalo práva na knižní vydání scénáře chystané divadelní hry Harry Potter And The Cursed Child. Nový příběh od J. K. Rowlingové, Johna Tiffanyho a Jacka Thornea vyjde ve Velké Británii v knižní podobě 31. července. Čeští fanoušci se výpravného díla dočkají už na podzim v překladu Petra Eliáše, držitele ocenění Prémie Tomáše Hrácha za překlad z angličtiny.
Chystaná divadelní hra Harry Potter And The Cursed Child
Chystaná divadelní hra Harry Potter And The Cursed Child | Foto: Pottermore.com

Chystaná divadelní hra Harry Potter And The Cursed Child (Harry Potter a prokleté dítě) je prvním oficiálním potterovským příběhem na divadelních prknech. Odehrává se 19 let po posledním příběhu ze série o Harrym Potterovi. Světová premiéra je naplánována na 30. července do londýnského West Endu. V českém překladu Petra Eliáše vyjde letos na podzim.

Harry Potter je ve hře už dospělý, je přepracovaný zaměstnanec ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků. Potýká se s minulostí, která nechce zůstat tam, kam patří, a jeho nejmladší syn Albus se mezitím musí prát s tíhou rodinného dědictví, o které nikdy nestál. Minulost a současnost se čím dál hrozivěji prolínají a otec i syn zjišťují nepříjemnou pravdu: temnota někdy vyvěrá z nečekaných míst, uvádí nakladatel o připravovaném titulu.

Nový příběh od J. K. Rowlingové, Johna Tiffanyho a Jacka Thornea vyjde ve Velké Británii v knižní podobě 31. července. Čeští fanoušci se výpravného díla dočkají už na podzim v překladu Petra Eliáše, držitele ocenění Prémie Tomáše Hrácha za překlad z angličtiny. 

Bestsellerová série o Harrym Potterovi vycházela mezi lety 1997 a 2007. Po celém světě se prodalo přes 450 milionů výtisků, série byla přeložena do 79 jazyků. Rowlingová napsala také tři doprovodné tituly na pomoc charitativním organizacím: Famfrpál v průběhu věků, Fantastická zvířata a kde je najít a Bajky barda Beedleho.

 

Právě se děje

Další zprávy