Letošní Designblok se inspiroval jídlem. Je to potrava pro tělo i srdce, vysvětlují organizátoři

Hana Slívová Hana Slívová
12. 8. 2017 7:00
Devatenáctý ročník festivalu Designblok si jako hlavní téma vybral jídlo a na vizuálech letos zachycuje mladé designéry uprostřed velkolepé dortové bitvy. Největší festival designu a módy ve střední Evropě proběhne v Praze od 26. do 30. října 2017.
Vizuál Designbloku 2017.
Vizuál Designbloku 2017. | Foto: Designblok

Tématem letošního říjnového Designbloku, největší tuzemské přehlídky designu, je po loňském sportu jídlo. Odrazí se ve všech výstavních prostorách a bude protínat celou přehlídku.

Vizuál letošního Designbloku.
Vizuál letošního Designbloku. | Foto: Designblok

"Jídlo nejen ve smyslu reálné potravy, ale v širším kontextu smyslových zážitků s ním spojených. Stolování, čas strávený s rodinou a přáteli, jídlo jako spojovatel i zdroj slasti. Potrava pro tělo i srdce," vysvětluje ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

Tematická výstava bude ve střední hale Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, který je i letos hlavním výstavním místem. Instalaci navrhuje Maxim Velčovský a Veronika Jiroušková.

Vizuál letošního ročníku zachycuje okamžiky z dortové bitvy mladých designérů, kteří se představí na speciální výstavě Erste Talent Display.

"Šlehačková nebo dortová bitva vznikla spontánně, asi že je od grotesek snem snad každého člověka. Je to symbol spontánní emoce, radosti i boje, který je nakonec také součástí každého ročníku," říká kreativní ředitel Designbloku Jiří Macek.

Fotografie pro vizuály, které postupně odhalí portréty mladých designérů, společnou dortovou bitvu i její fragmenty, vytvořil Salim Issa a hlavními hrdiny se stali designéři Zuzana Viszusová, Dominika Petrtýlová, Daniela Chodilová, Jakub Křelina, Monika Martykánová, šperkařka Jana Voňková a módní designér Adam Kost.

Kromě hlavního prostoru Designbloku na pražském Výstavišti v Holešovicích bude v Praze otevřeno mnoho galerií, showroomů a pop-up obchodů. 

 

Právě se děje

Další zprávy