Další láska a zrada podle Woodyho Allena. Podívejte se na český trailer k novince Kolo zázraků

Hana Slívová Hana Slívová
26. 10. 2017 11:54
Nový film Woodyho Allena Kolo zázraků, který se do českých kin dostane 4. ledna 2018, se odehrává na autorově oblíbeném Coney Islandu v New Yorku a vypráví o milostném trojúhelníku tvořeném bývalou herečkou a nyní servírkou Ginny (Kate Winsletová), jejím násilnickým manželem Humptym (Jim Belushi) a statným plavčíkem (Justin Timberlake). "Natočil jsem hodně komediálních příběhů, ale když jsem se rozhodl pro dramatický, téměř vždy byl o ženách v kritických situacích," říká o snímku Woody Allen.

V novém filmu Woodyho Allena Kolo zázraků se opět mísí láska a zrada. "Ať už čtete řecké tragédie, Stendhala, Tolstého, nebo Dickense, jejich příběhy jsou stále aktuální, protože popisují stále se opakující úzkosti a konflikty. Obsahují spoustu složitých, hlubokých, intenzivních a dramatických pocitů," vysvětluje režisér.

"Vždycky mě přitahovaly hlavně problémy a komplikovanost ženské duše. Když přijde na utrpení, muži mívají tendenci být méně demonstrativní, zatímco ženy jsou ve svých emocích otevřenější. Natočil jsem hodně komediálních příběhů, ale když jsem se rozhodl pro dramatický, téměř vždy byl o ženách v kritických situacích," dodal.

Snímek s Kate Winsletovou, Jimem Belushim a Justinem Timberlakem se natáčel na Coney Islandu, jehož dominantou je právě ruské kolo. Pro Allena měl Coney Island odjakživa zvláštní kouzlo, této lokace využil už při natáčení filmu Annie Hallová (1977).

"Rozkvět Coney Islandu začal mnohem dřív, než jsem se narodil. Pokaždé mě to tam zaujalo. Rušné místo se spoustou lidí, dělo se tam stále tolik věcí, z toho místa čišela živelná atmosféra. Vždycky jsem si myslel, že je tam dokonalá atmosféra pro dramatický příběh."

Kolo zázraků jde do kin 4. ledna 2018.

 

Právě se děje

Další zprávy