Láďa Hruška se vrací. Jeho nová kuchařka je předem rozebraná

jaz
3. 9. 2015 18:00
Legendární postava amatérské gastronomie se s kuchařkou chystá na autogramiádovou tour. Pak už se promění v kutila, jenž má nahradit Přemka Podlahu.
Hruška vydává novou knihu
Hruška vydává novou knihu | Foto: Euromedia Group, k. s.

Praha – Moderátor a amatérský kuchař Ladislav Hruška vydává 7. září svou druhou kuchařku s názvem Láďa Hruška se vrací. Fanoušky láká opět na snadné, rychlé a levné recepty, které jak je u něj zvykem, vyzkoušel na vlastní kůži.

Hruškovu novinku vydává Firma 6P Petra Novotného, která zastupuje mnoho českých umělců, a odhaduje prodej kolem 250 tisíc výtisků. Jak uvedl obchodní ředitel Euromedie Group Josef Pulchart, která je distributorem kuchařky, první náklad už je rozebraný. Hruškův manažer Pavel Novotný dodává, že v současné době dotiskují dalších 30 tisíc kusů.

Foto: Euromedia Group, k. s.

"Miluju domácí kuchyni a baví mě v ní experimentovat a chlubit se tím, co mě jako samouka zaujalo a povedlo se mi. A o tom je moje kuchařka," říká Hruška, jehož kniha má obsahovat 73 receptů pro jakoukoli denní dobu i příležitost. Pokrmy mají být navíc tak jednoduché, že je zvládnou i děti. Fanoušci Hruškovi kuchyně se tak mohou těšit na rychlé svačinky, jednoduchá hlavní jídla, sladké dezerty i recepty našich babiček nebo gastronomické novinky ze zámoří.

Kniha nese podtitul Kuchařka pro samouky, takže si není třeba dělat starosti se složitým odměřováním surovin. Ladislav Hruška vše svým čtenářům převedl na jednoduché hrnky, lžíce nebo špetky, aby šlo vše snadno a rychle. "Všechno vařil, sepisoval, opravdu si na tom dal ohromně záležet. Nic nebere na lehkou váhu, věnoval tomu spoustu času," líčí Pavel Novotný.

Foto: Euromedia Group, k. s.

Obliba moderátora stále stoupá a společnost, která knihu vydává, tak doufá, že dosáhne stejného úspěchu, jako Hruškova první kuchařka. Titul Vaříme s Láďou Hruškou levně a chutně se stala nejprodávanější gastronomickou knihou letošního roku a získala ocenění Český bestseller roku 2014.

Ladislav Hruška chce prodej knihy podpořit také měsíční Hruška Tour, kdy se vydá na autogramiádu po českých i moravských městech. Začínat by měl 7. září v Praze a končit 8. října v Mostě. Mimo jiné si dal za cíl pokořit český rekord v počtu autogramiád v jednom měsíci a počtu podepsaných knih.

160 stránek receptů za 199 korun ale není jediným úspěchem bývalého učitele a reportéra televizních zpráv. Během podzimu spustí na svých obrazovkách TV Prima kutilský pořad, který navazuje na tradici Receptáře prima nápadů Přemka Podlahy, jehož hlavní tváří bude právě Ladislav Hruška.

 

Právě se děje

Další zprávy