Kytaristka Melanie Hosp se předvede i v Krumlově

Red
11. 7. 2012 19:13
Kytaristka z Rakouska vystoupí s Kaprálová Quartetem
Foto: Aktuálně.cz

Český Krumlov - Místo avizované kytaristky se slovenskými kořeny Miriam Rodriguez Brüllové vystoupí 26. července v Maškarním sále českokrumlovského zámku rakouská kytaristka Melanie Hosp. Svým umem tak doplní čtveřici čarodějek se smyčci, které si říkají Kaprálová Quartet.

Drobounká blondýnka Melanie Hosp se narodila v roce 1987 v Tyrolsku a na kytaru hraje už od svých deseti let. Jejím prvním učitelem byl Michael Haas, pak studovala na Tyrolské konzervatoři v Innsbrucku u doktora Stefana Hackla a po absolutoriu navázala zase dalším studiem, tentokrát u špičkového kytarového sólisty a pedagoga Alvary Pierriho, který Melanii vedl na hudební fakultě Akademie můzických umění ve Vídni. Ani to jí ale nestačilo. Prošla mnoha mistrovskými kurzy pod vedením těch nejprestižnějších kytarových mágů jako je Sergio Assad, Pavel Steidl, Hopkinson Smith, Paul O'Dette, Rolf Lislevand nebo John Dearman.

Foto: Aktuálně.cz

Talent už od dětství

Už od dětství taky sbírá nejrůznější ocenění. Jako první její talent ocenili ve Vídni v dětské soutěžní sekci v rámci festivalu Fórum Gitarre, pak v roce 1999, když bylo Melanii pouhých dvanáct let, odvezla si vítězství ze soutěže mladých interpretů La Guitaromania ve Stockholmu a v roce 2010 pak obdržela stipendium na francouzské Académie musicale de Villecroze. Kromě toho ji přizvali i do programu „Live Music Now" Yehudi Menuhina a další grant získala od Nadace dr. Roberta a Liny Thyll-Dürr.

Kromě sólových interpretací se nebojí předávat zkušenosti dál, mladším studentům, které vyučuje. A od letoška vede dívčí soubor Gitarrissima, kde vystupuje společně s mladými kytaristkami z Rakouska, Maďarska, ale i s Lucií Bystroňovou z České republiky.

Čtěte také
Krumlov postaví z hudby a jídla most z východu na západ
Dmitri Hvorostovsky obejme svým barytonem Český Krumlov

Co zní lépe než nejlepší trumpetista? Deset hvězd naráz
Mercuryho kytarista v Krumlově uvede The Queen

 

Právě se děje

Další zprávy