Film Kvarteto Miroslava Krobota o třicátnících, kteří hledají štěstí, bude mít premiéru v listopadu

ČTK ČTK
19. 9. 2017 15:11
Divadelní režisér Miroslav Krobot přichází se svým druhým celovečerním filmem. Po Díře u Hanušovic natočil komedii Kvarteto o třicetiletých muzikantech, kteří hledají štěstí. V hlavních rolích diváci uvidí Barboru Polákovou, Jaroslava Plesla, Lukáše Melníka a Zdeňka Julinu. Film bude mít premiéru 30. listopadu.
Hlavní roli v Kvartetu si zahraje i Barbora Poláková.
Hlavní roli v Kvartetu si zahraje i Barbora Poláková. | Foto: Kvarteto

Nový film režiséra Miroslava Krobota Kvarteto bude mít premiéru 30. listopadu. Jedná se o druhý celovečerní film tohoto divadelního režiséra. Jeho Díru u Hanušovic v kině vidělo 150 tisíc lidí a dostala tři České lvy. 

Do hlavních rolí komedie o čtyřech třicátnících - členech smyčcového kvarteta, kteří se snaží v životě najít štěstí, obsadil Krobot Barboru Polákovou, Jaroslava Plesla, Lukáše Melníka a Zdeňka Julinu.

Ve snímku natáčeném v historickém centru Olomouce dále hrají Lenka Krobotová, Pavlína Štorková, Jiří Schmitzer a Jana Štěpánková.

"Podle našeho data narození by se dalo čekat, že se budeme zabývat bilančními tématy. Nakonec to dopadlo tak, že jsme napsali scénář o vztazích třicátníků," říká Krobot.

"Naši drzost omlouvá snaha zaznamenat ducha doby, kterou žijeme a která je stejná pro třicátníky i šedesátníky. Kvarteto by tedy mohlo být pro všechny divácké adresy," dodal.

Film před domácí premiérou 30. listopadu poputuje na tři festivaly v USA a Evropě. Světová premiéra proběhne koncem října v Chicagu, pak ho uvidí diváci v Denveru. Snímek se bude promítat i na festivalu Muces v Segovii, který začne 15. listopadu, v lednu ho pak uvidí i diváci festivalu v americkém městě Palm Springs.

 

Právě se děje

Další zprávy