Blbý a blbější jsou zpět a bohatší než poprvé

jla
18. 11. 2014 16:10
Žebříček nejnavštěvovanějších filmů v zámořských kiench vede pokračování komedie Blbý a blbější. Na špičce se drží už sedm týdnů Fincherova Zmizelá.
Návrat blbýho a blbějšího
Návrat blbýho a blbějšího | Foto: Falcon

Praha - Po dvaceti letech se do amerických kin vrátila dvojice hlupáků Lloyd a Harry v komedii Návrat blbýho a blbějšího. Sourozenecké duo filmařů Peter a Bobby Farrelly seslali na hlavního hrdinu Harryho zákěřnou nemoc, jejíž léčba si vyžaduje transplataci ledviny. Harry se dozví, že někdě ve státech žije jeho dcera a spolu s neméně hloupým kámošem Loydem se ji vydává hledat.

Podívejte se na trailer k filmu Návrat blbýho a blbějšího s Jimem Carreyem v hlavní roli.

Návrat blbýho a blbějšího může slavit úspěch v podobě 38 milionů dolarů na kontě za první víkend, což je o deset milionů více než první díl v roce 1994. Zároveň se na scénu vrací i Jim Carrey, který se výrazněji projevil naposledy v roce 2009 ve filmu I Love You Philip Morris, nepočítáme-li jeho vystoupení s tučňáky z roku 2010.

Na druhé příčce se drží animák Velká šestka a s celkem 111 miliony dolarů zvyšuje svůj náskok před Nolanovým tříhodinovým vesmírným opusem Interstellar, který ještě nepřekročil hranici 100 milionů dolarů. Po celém světě však už vydělal 233 milionů, ke kterým ještě přibudou další z Japonska, kde má Interstellar premiéru až o víkendu.

Američani si velmi oblíbili Fincherovu Zmizelou, která už sedm týdnů zůstává v pětici nejnavštěvovanějších filmů, což se letos podařilo Strážcům galaxie a Ledovému království. Avšak posledním filmem, jež byl přístupný pouze dospělým a udržel se v žebříčku podobně dlouho bylo Umučení Krista z roku 2004. V celosvětovém měřítku však Zmizelá s 311 miliony dolarů zůstává za Fincherovým thrillerem Sedm i Podivuhodným případem Benjamina Buttona.

Po více než měsíci se do top desítky konečně probojavalo drama mexického režiréra Alejandra Gonzálese Iñárritua Birdman s Michaelem Keatonem v hlavní roli. Další rošáda v pořadí nejnavštěvovanějších filmů se dá očekávat od následujícího víkendu, kdy do kin vstupují Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

Česká premiéra komedie Návrat blbýho a blbějšího je naplánovaný na 4. prosince 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy