Klub Aeroport vystoupal na Výšinu věčného života

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 6. 2013 15:48
Populární festivalový klub je letos na Goethově vyhlídce
Foto: Aerofilms

MFF KV 2013 - Goethova vyhlídka uprostřed karlovarských lesů na kopic zvaném Výšina věčného života se letos na filmovém festivalu promění na klub Aeroport. Po pěti letech se tak odstěhuje z budovy bývalé České spořitelny na Divadelním náměstí.

Goethova vyhlídka, postavená v roce 1889 pod jménem Vyhlídka korunní princezny Stefanie, se brzy po svém otevření stala vyhledávaným místem. Fungovala jako výletní restaurace s rozhledem na lázeňské město, Doupovské hory, Krušné hory a Slavkovský les. V průběhu 20. století několikrát změnila majitele i jméno, až byla v roce 2009 uzavřena úplně. Aeroport přichází s oživením tohoto magického místa.

Podle informací distribuční společnosti Aerofilms bude otevřen denně od 14:00 do pozdních nočních hodin a filmovým fanouškům opět nabídne příležitost k zábavě a relaxaci. Na každý večer je připraven hudební program, o který se postarají přední čeští Djs. Vstup je zdarma. Zdarma bude i přístup k bezdrátovému internetu, slibují organizátoři.

"Pro výzdobu pseudogotického honosného objektu stylové výletní restaurace jsme rekvizity zapůjčili z filmového studia Barrandov. O dotvoření atmosféry okolí a celého exteriéru se postarala umělecká skupina Lunchmeat. Sílu atmosféry budovy a okolí vždy o půlnoci umocní audiovizuální show," řekl za organizátory Jiří Šebesta.

Filmoví fanoušci se podle něj k Aeroportu dostanou pěšky po značené dvoukilometrové trase od Vřídla. Druhou možností je autobusová linka operující denně mezi devatenáctou a třetí hodinou ranní se zastávkami Hotel Thermal, Na vyhlídce a Aeroport. "Poslední noční autobusový spoj zajíždí až do stanového městečka. Hudební produkce začnou ve 22 hodin," dodal Šebesta.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy