Pražské jaro zahájí orchestr z Bamberku, přijedou Faustová i Francouzi

Kultura Kultura
14. 11. 2018 13:05
Kompletní provedení Bachových houslových sonát a partit v podání Isabelle Faustové, evropskou premiéru díla Miroslava Srnky či koncert Bamberských symfoniků pod taktovkou Jakuba Hrůši uvede příští ročník festivalu Pražské jaro. Program zveřejnil včera, prodej vstupenek bude zahájen ve středu 12. prosince dopoledne. Vybíráme deset koncertů, které stojí za povšimnutí.
Ensemble Intercontemporain patří k předním tělesům zaměřeným na moderní a soudobou hudbu.
Ensemble Intercontemporain patří k předním tělesům zaměřeným na moderní a soudobou hudbu. | Foto: Christophe Urbain

Ensemble Intercontemporain

27. května, DOX+

V novém sále pražského Centra pro současné umění DOX se uskuteční koncert jednoho z nejznámějších souborů zaměřených na moderní a soudobou hudbu, francouzského Ensemble Intercontemporain. Před více než čtyřmi desítkami let jej založil dnes již nežijící skladatel a dirigent Pierre Boulez, na Pražském jaru těleso povede Julien Leroy.

Na programu bude skladba třiačtyřicetiletého českého autora Miroslava Srnky Overheating, která měla včera světovou premiéru v Los Angeles - na Pražském jaru to bude její premiéra evropská. Dojde také na dílo Cadenza č. 1 čtyřiačtyřicetiletého francouzského autora Bruna Mantovaniho s virtuózním partem sólových bicích, jehož se jako sólista ujme Gilles Durot.

 

Právě se děje

Další zprávy