Hudba zvučná, nikoliv komorní. Filharmonie Brno po osmi měsících hraje lidem

ČTK ČTK
11. 6. 2021 14:00
Filharmonie Brno ve čtvrtek po osmi měsících poprvé vystoupila doma před diváky. V Besedním domě nabídla program složený ze symfonických tanců.

Orchestr koncert opakuje ještě tento pátek 11. a znovu v pondělí 14. a úterý 15. června, podle počasí buď v sále, anebo na nádvoří. Zájem o vstupenky je značný, na čtvrtek bylo dopředu vyprodáno.

Koncert se měl konat venku, kvůli nejisté předpovědi ale vedení na poslední chvíli rozhodlo o přesunu do sálu Besedního domu. "Vyprodáno je i v pátek. Na pondělí a úterý místa ještě jsou, lidé patrně čekají, jak se vyvine počasí," doplňuje mluvčí filharmonie Kateřina Konečná.

Na programu všech večerů jsou Lašské tance Leoše Janáčka, Slovanské tance Antonína Dvořáka a Uherské tance Johannese Brahmse. Při jejich výběru hrál roli také hluk na přilehlé Husově ulici. Hudba tak musí být zvučná, nikoliv komorní.

Orchestr ve čtvrtek vedl stálý hostující dirigent Filharmonie Brno Robert Kružík. "Jestli nám uplynulé měsíce něco ukázaly, tak to, že smyslem naší práce jsou zejména lidé v hledišti a jejich energie, jejich reakce. Jsme moc rádi, že tento smysl konečně můžeme začít naplňovat, navíc s programem, který se krásně hodí k jarním dnům," řekl Kružík.

 

Právě se děje

Další zprávy