Obrazem: Brnem se nesl zvuk violoncell, lidé je sledovali na velkoplošné obrazovce

Violoncellisté z Filharmonie Brno hráli uvnitř tržnice na Zelném trhu.
Na velkoplošné obrazovce před budovou koncert sledovaly stovky lidí. Původně měli být violoncellisté na střeše tržnice, kvůli obavám z deště ale zůstali uvnitř.
Filharmonie Brno se tento týden vrací ke koncertování, byť zatím ne v plném rozsahu. Pondělní koncert byl zároveň součástí kampaně Díky Brno!, jejímž prostřednictvím magistrát děkuje obyvatelům města za to, že zvládli týdny koronavirových omezení a dodržování vládních nařízení.
Je to symbol postupného návratu k normálu, řekla při zahájení koncertu primátorka Markéta Vaňková z ODS. Připomněla, že pondělkem skončila velká část opatření proti šíření nového typu koronaviru.
Podle ředitelky Filharmonie Brno Marie Kučerové byl koncert zároveň pozvánkou na sérii komorních vystoupení, která začíná v úterý v Besedním domě.
Foto: ČTK
ČTK ČTK
25. 5. 2020 22:00
Zvuk devíti violoncell se v pondělí večer nesl nad Zelným trhem v Brně. Hudebníci z Filharmonie Brno zahráli v prostorách tržnice. Na velkoplošné obrazovce před budovou koncert sledovaly stovky lidí. Původně měli být violoncellisté na střeše tržnice, kvůli obavám z deště ale zůstali uvnitř.
 

Právě se děje

Další zprávy