Karel Gott a skupina No Name vydají duet Kto dokáže. Gott si o něj sám řekl, tvrdí No Name

ČTK ČTK
Aktualizováno 3. 7. 2017 23:06
Zpěvák Karel Gott a slovenská kapela No Name vydají duet s názvem Kto dokáže. Vyjde jako singl 14. července a doprovodí ho i stejnojmenný videoklip.
Karel Gott. | Video: YouTube / AndyTeam

Skladba Kto dokáže původně vznikla u příležitosti oslav 90. výročí rádiového vysílání na Slovensku. Složil ji lídr kapely No Name Igor Timko a poprvé ji představil loni. "Maestro po jejím poslechu řekl: Chci v tom zpívat! A když Karel Gott řekne, že v tom chce zpívat, je jasné, že se jde do studia," řekl Timko.

Gott prý kapelu No Name už v roce 2014 pokáral, že mu ještě, na rozdíl od jiných kolegů z branže, nenapsala skladbu a že by rád ve svém bohatém repertoáru nějakou měl. Proto mu později představila píseň Kto dokáže. "Říkal jsem si, tohle nesmíš propásnout a nechat si ujít spolupráci s No Name. Kdy jindy se ti podobná příležitost ještě naskytne," dodal Gott.

Hudbu nahrál v Bratislavě Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu, zpěv se točil v Praze a výsledný mix vznikl v Košicích. "Píseň má jasné poselství. Člověk zvládá sílu větru, sílu moří jen tím, že tvoří. A vzdává tak úctu každému kreativnímu člověku," dodal Timko.

Sedmasedmdesátiletý Gott se po nemoci vrátil na velká pódia v závěru května, kdy vystoupil v pražském Divadle Hybernia. Po léčbě nádorového onemocnění vystoupil mnohonásobný zlatý slavík vůbec poprvé na samostatném koncertu loni 10. října v pražské Malostranské besedě.

Košičtí No Name jsou dlouhodobě nejoblíbenější slovenskou skupinou v Česku. Svědčí o tom jejich devítinásobný úspěch v anketě Český slavík v kategorii Slavík bez hranic.

 

Právě se děje

Další zprávy