Jolie a Pitt prodávají fotografie dcery

BBC, Hej
6. 6. 2006 12:00
Londýn - Dcera hvězdného páru Shiloh Nouvel se sice narodila 27. května v africké Namibii, ale už vydělává. Zatím pro "rodnou" Afriku.
Herečka Angelina Jolie (uprostřed) přijela do Pákistánu, jako velvyslankyně UNHCR.
Herečka Angelina Jolie (uprostřed) přijela do Pákistánu, jako velvyslankyně UNHCR. | Foto: Reuters

Angelina Jolieová a Brad Pitt prodávají práva na fotografie svého dítěte a zisk chtějí dát na charitu. O snímky malé Shiloh Nouvel je pochopitelně enormní zájem; hordy fotografů marně čekaly i před namibijskou nemocnicí, kde Angelina Jolie dítě přivedla na svět.

Právě proto chtějí Jolieová a Pitt předejít úniku snímků a nabídnout je tisku výměnou za peníze pro Afriku. Pár podle svých slov narození dcery oslavil a je šťastný, ale chce současně pomoci méně šťastným dětem z rozvojových zemí.

Brad Pitt a Angelina Jolieová jako pan a paní Smithovi
Brad Pitt a Angelina Jolieová jako pan a paní Smithovi | Foto: Aktuálně.cz

Proto podpoří 300 tisíci dolary vybavení pro namibijské matky. Peníze budou využity při péči o novorozence ve státních nemocnicích v této jihoafrické zemi.

"Každý rok umírají dva miliony dětí z rozvojového světa hned první den po narození," stojí ve společném prohlášení dvojice. "Ty děti lze zachránit, ale jen tehdy, když si to vlády světa vezmou za svou prioritu."

Snímky bude mít pod palcem agentura Getty Images a pár by za ně měl dostat sumu v řádu milionu dolarů.

Podle viceprezidenta fotoagentury Wire Image ceny za exkluzivní fotografie celebrit v posledních několika letech výrazně stouply. Getty zatím detaily dohody nezveřejnila; neví se ani, kdy byly snímky pořízeny a kdo je bude moci zveřejnit.

Jolieová a Pitt se sblížili po natáčení filmu Pan a paní Smithovi v roce 2005. Pitt se poté rozvedl s Jennifer Anistonovou a přijal za své i dvě Angelininy adoptované děti - kambodžského chlapce Maddoxe a dívku Zaharu.

 

Právě se děje

Další zprávy