Jan Burian natočil desku s Bizzare Bandem. Zpívá na ní o stárnutí, lásce i o politice

ČTK ČTK
16. 11. 2017 10:30
Pianista, zpěvák a spisovatel Jan Burian vydal novinkové písňové dvojalbum Jihotaje, které natočil se skupinou Bizzare Band. Na desce se odrážejí jeho současné nálady, pocity stárnutí, milostné motivy a občanské postoje.

Nové dvojalbum Jinotaje pianisty, zpěváka, spisovatele a zpěváka Jana Buriana vychází z dialogu mezi kapelou Bizzare Band, která je orientovaná zejména na klasickou hudbu, a Burianem jako písničkářem.

"Z toho vznikly dvě desky, z nichž na té první jsou moje současné písničky z těchto dnů a na té druhé skladby, které si kapela vybrala z mých předcházejících devatenácti desek a udělala je po svém," řekl Burian. Taková je například píseň Nejtišší. 

Hudební uskupení Bizarre Band vzniklo v roce 2012 kolem šansonového, hudebně-dramatického projektu Café Bizarre. Tehdy začalo spolupracovat se spolkem Body Voice Band, později z této spolupráce vzešlo divácky oblíbené představení Vojna od E. F. Buriana.

Nahrávka Jihotaje následuje krátce po dubnovém vydání alba Improvizace, Burianovy nahrávky s bubeníkem a producentem Jaroslavem Kořánem.

"Nejde o nějakou nadprodukci, protože já mizerné věci vyhazuji. Současná doba a moje stáří přinášejí ohromující témata. Zabývám se i tématem erotiky starých lidí, které je ve společnosti tak trochu tabu a přitom patří k životu," dodal letos 65letý Burian.

Mezi novými nahrávkami je také politicky zabarvená píseň Normální den. "Psát protestsongy je málo. Jsme ve složité situaci, převládají primitivní názory. Chtěl bych, aby lidé z mých koncertů odcházeli v lepším stavu, než přišli," podotkl Burian.

 

Právě se děje

Další zprávy