Jakubiskova škatulata, hejbejte se

ČTK, Hej
8. 3. 2006 17:00
Praha - Juraj Jakubisko vyměnil "hlavní hvězdu" svého právě natáčeného filmu Love Story Bathory.  

Ani Aktuálně.cz své čtenáře nemůže ochudit o zprávu, že původně plánovanou Famke Janssenovou nahradí přece jen méně zářivější britská herečka Anna Frielová. Podle neoficiálních informací měla Janssenová přehnané nároky, kterým bylo těžké vyhovět

"Famke Janssenová se zatím na roli jen připravovala, dosud se točily scény, kde není," řekla k tomu výkonná ředitelka společnosti Jakubisko Film Markéta Zahradníková, ale dál odmítla výměnu hereček komentovat. Spolu s drobnější Frielovou bude zřejmě nutné rychle přeobsadit  i některé mužské role.

Jakubiskův ambiciózní velkofilm o slavné uherské šlechtičně se natáčí v angličtině a v mezinárodním obsazení i produkci. Jakubisko kolem Love Story Bathory rozviřuje obrovskou reklamní kampaň už od začátku natáčení, které ještě zdaleka není u konce. Premiéra je plánována na příští rok.

V tisku už od prosince pravidelně vycházejí promočlánky o každém přesunu štábu na nové natáčecí lokace. Jakubiskovi chtějí, aby se o jejich filmu mluvilo, a evidentně se jim to daří; jen za poslední měsíc našel vyhledávač Newton 96 článků, ve kterých se objevilo slovo Bathory.

 

Právě se děje

Další zprávy