Zrní chystá koncerty při svíčkách v netradičních prostorech. Lístky se prodávají i za bitcoiny

Hana Slívová Hana Slívová
6. 2. 2018 9:33
Série koncertů, které kladenská skupina Zrní odehraje v dubnu v Praze na netradičních místech, se jmenuje Černá hodinka a půl. Slibuje "komorní atmosféru i přímý kontakt s kapelou".
Video: YouTube / Zrní

Kladenská folkrocková skupina Zrní loni vydala povedené album Jiskřící a absolvovala koncert s filharmoniky v pražském Foru Karlín. Nyní pro fanoušky chystá naopak sérii komorních vystoupení. 

Odehraje je v Praze na střeše Paláce Lucerna, v Jindřišské věži, v Café Neustadt, v kavárně Paralelní Polis a Café Prostoru v Národní technické knihovně od 24. do 28. dubna pod názvem Černá hodinka a půl. Na koncert v Paralelní Polis, známé používáním bitcoin, se budou lístky prodávat právě v této měně. Vstupenky je možné zakoupit i pomocí další kryptoměny litecoin.

Kapelu na myšlenku přivedl nečekaný moment před koncertem v Bratislavě. "V klubu přestal už na zvukovce jít proud. Donutilo nás to improvizovat," říká zpěvák Jan Unger.

Černá hodinka a půl v Praze

24. 4. Praha - Střecha Lucerny
25. 4.  Praha - Jindřišská věž
26. 4. Praha - Café Neustadt
27. 4. Praha - Paralelní Polis
28. 4. Praha - Café Prostoru (NTK)

"Na poslední chvíli nás napadlo dotáhnout jednu zásuvku z nedalekýho fast foodu, abychom alespoň přizvučili zpěv, housle, kytaru a rozsvítili pár světel. V celém klubu se svítilo svíčkami a my hráli pod pódiem mezi lidma a bez elektronických podkladů, lidi s náma zpívali. Bylo to kouzelný, intimní a dobrodružný," dodává.

Muzikanti se druhý den shodli, že zažité si chtějí brzy zopakovat. "Inspirovat se touto nečekanou situací a odehrát tak letos část koncertů. Simulovaný black out. Tak vznikla Černá hodinka a půl," vysvětluje Unger. 

Zrní si pro sérii pěti vystoupení vybrali místa s maximální kapacitou 150 lidí, aby zachovali intimní ráz akce. Písně také pro akustické koncerty speciálně upravili. 

 

Právě se děje

Další zprávy