Zpěvák Prince točil klip v Praze

ip
5. 9. 2007 14:10
Jeho nové video ukáže Karlův most a Zámecké schody

Praha - Americký zpěvák Prince se po INXS nebo Linkin Park připojil k těm, kdo pro svá hudební videa využili kulisy české metropole.  Pražané ho o víkendu mohli zahlédnout, jak natáčí klip k písni The one U wanna C. Bude to druhý singl z jeho aktuální desky Planet Earth.

Natáčení probíhalo v sobotu večer na Karlově mostě a ve Schwarzenberském paláci, pokračovalo se v neděli na Zámeckých schodech. Bylo doprovázeno přísnými bezpečnostními podmínkami. Podle očitých svědků zabral štáb i veřejné prostory; v sobotu prý nebylo možno přes most přejít bez konfliktu s ochrankou.

Devětačtyřicetiletý zpěvák během pražského pobytu bydlel v hotelu Mandarin na Malé Straně.

Klip natáčela společnost Etic z Barrandova. Podle Romany Páškové z vydavatelství SONY BMG bude velmi romantický a zahleděný do minulosti - jak uvedla pro server iDnes. Podle téhož zdroje se natáčení zúčastnila i Tonya Graves, zpěvačka domácích Monkey Business.

Jak káže doba, Prince se s  novou písničkovou deskou v retro stylu vrátil do sedmdesátých a osmdesátých let. Ale také vytočil prodejce hudebních nosičů: zpěvák  pohrdl tradičními distribučními kanály a v Británii rozdal 3 miliony exemplářů nového alba jako přílohu týdeníku Mail on Sunday.

 

Právě se děje

Další zprávy