Zpěvák John Newman má nádor mozku. Víc si teď vážím života, říká a burcuje lidi, ať jdou na kontrolu

Kultura Kultura
22. 8. 2016 15:38
Šestadvacetiletý zpěvák John Newman se rozhodl otevřeně mluvit o diagnostikovaném mozkovém nádoru, aby dodal odvahu dalším lidem a přiměl je jít na včasnou preventivní kontrolu. V rozhovoru pro BBC přiznal, že si váží víc života a lidí kolem sebe. A plánuje natočit novou desku.
Zpěvák John Newman.
Zpěvák John Newman. | Foto: ČTK

Před čtyřmi roky mu lékaři řekli, že má v mozku nádor. Léčba tehdy zabrala, přesto si šestadvacetiletý zpěvák John Newman vyslechl začátkem letošního srpna zdrcující zprávu – nádor se vrátil.

Britského muzikanta teď čeká operace a radioterapie. O nemoci se rozhodl otevřeně mluvit. „Chci, aby lidi věděli, že mají jít na kontrolu,“ řekl BBC s tím, že hodlá využít své popularity, aby dodal odvahu dalším a zachránil jim včasnou diagnózou život.

Zprávy o špatném zdravotním stavu ho přiměly k tomu, že si začal víc vážit lidí kolem sebe. „Řeknete jim, že je máte rádi, když to tak cítíte, díváte se na ně a pozorně je posloucháte, protože s nimi možná už nikdy nepromluvíte,“ svěřil se zpěvák.

#roadtovfest

Fotka zveřejněná uživatelem John Newman (@johnnewmanmusic),

John Newman, kterého v roce 2013 proslavila píseň Love Me Again, prozradil, že mu největší sílu dodávají rodiče, přátelé a hudba. „Jsem v pohodě. Někteří lidi jsou na tom daleko hůř než já a doufám, že se jim teď dostane aspoň větší pozornosti.“

Díky diagnóze si víc váží života, rozhodl se například víc jezdit na motorce a stále pokračovat v koncertování. V plánu má vydat nové singly a již spřádá plány na další desku. Svou druhou vydal loni pod názvem Revolve.

John Newman byl třikrát nominovaný na prestižní ceny Brit Awards, z ceremoniálu v roce 2014 však odešel bez ceny. Debutoval v roce 2013 albem Tribute a kromě singlu Love Me Again, který má na YouTube v době vydání článku 450 milionů zhlédnutí, ho před dvěma roky proslavila spolupráce se skotským producentem Calvinem Harrisem.

John Newman - Love Me Again | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy