Znovu přijede Johnny Depp. Ve Slavkově zahrají Deep Purple a Hollywood Vampires

ČTK ČTK
23. 11. 2022 12:23
Na dvoudenní hudební akci Slavkov Open, kterou bude hostit zámecká zahrada ve Slavkově u Brna, příští rok zahrají britská skupina Deep Purple a američtí Hollywood Vampires. Jejich členy jsou hollywoodský herec Johnny Depp, kytarista Aerosmith Joe Perry a slavný rocker Alice Cooper.
Johnny Depp při pražském koncertu Hollywood Vampires v roce 2018.
Johnny Depp při pražském koncertu Hollywood Vampires v roce 2018. | Foto: Lukáš Bíba

Festival se uskuteční 15. července, kdy vystoupí Deep Purple, a 16. července, to budou hvězdami Hollywood Vampires. Jednodenní vstupné za 1890 korun i dvoudenní za 3490 korun bude v prodeji od pondělí 28. listopadu, oznámila agentura Live Nation. Ta festival pořádá, označuje jej za "dvoudenní bitvu rockových císařů".

Deep Purple už ve Slavkově hráli, vystoupení v roce 2013 museli dokonce odložit kvůli dešti. Jedni z průkopníků hardrocku napřesrok oslaví 55 let na scéně. Ze zakládajících členů v kapele zůstává bubeník Ian Paice, kterého doplňují zpěvák Ian Gillan, baskytarista Roger Glover a hráč na klávesové nástroje Don Airey s teprve třiačtyřicetiletým kytaristou Simonem McBridem. Ten se oficiálně stal členem letos.

Superskupina Hollywood Vampires vznikla před deseti lety s cílem vzdát hold hudbě 70. let minulého století. Upozornila na sebe především díky angažmá herce Johnnyho Deppa, známého jako kapitána Jacka Sparrowa z filmových Pirátů z Karibiku. Hudbě se věnuje dlouhodobě, letos koncertoval v Praze s kytaristou Jeffem Beckem.

Hollywood Vampires už roku 2018 vystoupili v pražských Letňanech. Zpívali o smrti a hráli převzaté skladby z repertoáru Davida Bowieho, Motörhead, The Doors nebo AC/DC. "Pokud bereme Hollywood Vampires jako zábavovou kapelu, pak je to asi nejlepší hospodská kapela na světě," napsalo tehdy Aktuálně.cz. K vrcholům večera patřilo Deppovo provedení písně Heroes od Davida Bowieho. "Mělo v sobě hloubku, jíž takové skladbě s poselstvím dokáže dát opravdu jen vynikající herec," dodal server.

Hvězdou letošního ročníku festivalu Slavkov Open byl britský hudebník Sting, dorazilo 14 tisíc lidí.

Hollywood Vampires v čele s Johnnym Deppem hrají převzatou verzi Heroes od Davida Bowieho. | Video: Ear Music
 

Právě se děje

Další zprávy