Zemřel zpěvák Daniel Nekonečný. Extravagantnímu showmanovi bylo 52 let

Magazín Magazín
Aktualizováno 26. 3. 2019 16:20
Českého zpěváka, tanečníka a showmana Daniela Nekonečného nalezli dnes policisté v jeho bytě v pražských Řeporyjích mrtvého, informoval deník Blesk. Podle informací serveru Novinky policie sdělila, že ke smrti došlo bez zjevné příčiny a bez stop násilí, více objasní až pitva. Podle serveru našli zpěvákovo tělo v koupelně.
Daniel Nekonečný byl i módní guru.
Daniel Nekonečný byl i módní guru. | Foto: Profimedia.cz

Zpěvák, tanečník a showman Daniel Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Daniel Konečný. Dva roky studoval obor herectví na DAMU. Prošel různými povoláními, včetně pomocníka v porodnici a hrobníka.

Do povědomí veřejnosti se dostal zejména svým extravagantním vystupováním i oblečením.

V roce 1990 založil vlastní kapelu Šum svistu, která se uvedla multimediálním vystoupením v Divadle hudby. Vydala alba Šum svistu - Rytmy z ráje a Magie ANBS (Magie Absolutně Nejsilnější Blahodárné Síly) z roku 1999, album, z něhož sálají šamanské a magické motivy, které Dan načerpal při setkáních s mágy a šamany. Jeho sólovým projektem je album Nekonečný šum, do něhož sám "nazpíval, nařval a do prsou nabušil" roztodivné melodie.

Hudba Šumu svistu byla plná etnických a exotických prvků a na každém vystoupení se muzika a zpěv prolínaly s karnevalem, ohněm a tanečnicemi. Podle kapelníka jsou jejich písně plné "vtipu, smíchu, šarmantních lumpáren a dacanovin".

Nekonečný si zahrál ve filmu Otakára Schmidta Eliška má ráda divočinu a dále například ve snímku Jak se krotí krokodýli či televizním filmu Historky od krbu. V roce 2008 usiloval o účast v mezinárodním semifinále hudební soutěže Eurovision Song Contest, dříve známé pod názvem Velká cena Eurovize.

Připomeňte si Dana Nekonečného na archivních záběrech: 

Zemřel Dan Nekonečný | Video: VEVO
 

Právě se děje

Další zprávy