Začíná Hip Hop Kemp. Největší hvězdou největšího žánrového festivalu je raper a aktivista Common

Kultura Kultura
15. 8. 2017 16:37
Největší hvězdou letošího Hip Hop Kempu, který se uskuteční od 17. do 19. srpna na letišti v Hradci Králové, je raper Common. Kromě hudby se věnuje i herectví a angažuje se v boji za práva zvířat, podporuje nemocné HIV a menšiny.
Video: YouTube / Common

Večírkem pro nedočkavé začne ve středu 16. srpna největší hiphopový festival Hip Hop Kemp, na který pravidelně přijíždí okolo dvaceti tisícovek návštěvníků. Hlavní program proběhne na letišti v Hradci Králové od 17. do 19. srpna. 

Největším lákadlem letošního programu je americký raper, herec a aktivista Common. "Před šestnácti lety jsme neměli tu drzost byť jen snít, že by se to mohlo povést. V roce 2017 je to realita a Common přijíždí," říká dramaturg akce David Maryško.

Pětačtyřicetiletý Common (vlastním jménem Lonnie Rashied Lynn Jr.) vydal jedenáct alb, třikrát získal Grammy, spolupracoval s Erykou Badu, Kanye Westem nebo Johnem Legendem, s nímž nazpíval píseň Glory z angažovaného filmu Selma. Získal za ni Zlatý glóbus i Oscara. Ve třiceti snímcích také sám hrál. 

Mezi další hvězd patří i mladý Masego, jehož popularita raketově stoupá. V žilách mu koluje jamajská krev, propojuje trap, house a jazz a řada lidí o něm mluví jako o kombinaci Michaela Jacksona, Pharrella Williamse a Jamieho Foxxe.

Z českých a slovenských jmen nebudou chybět Vladimir 518, Marpo, H16, Prago Union, Paulie Garand & Kenny Rough, Supa & Jožiš Bangerer a Pio Squad. Celkem na Hip Hop Kempu vystoupí na osmi pódiích 500 účinkujících.

 

Právě se děje

Další zprávy