Youssou N'Dour na Colours nepřijede, nahradí ho Keita

Kultura ČTK Kultura, ČTK
22. 6. 2011 12:20
Senegalec ze zdravotních důvodů zrušil část evropského turné
Salif Keita
Salif Keita | Foto: Michal Pařízek

Ostrava  - Jedna z hvězd festivalu Colours of Ostrava, senegalský zpěvák Youssou N'Dour, do Ostravy letos nepřijede. Místo něj vystoupí malijský zpěvák Salif Keita, jenže se tam na sever Moravy vrací po šesti letech.. 

Youssou N'Dour ze zdravotních důvodů zrušil část evropského turné, v jehož rámci měl zahrát i na festivalu Colours of Ostrava. "Když nám přišla tato zpráva, zastavilo se nám téměř srdce - měsíc před festivalem u takového hudebníka, o kterého jsme se snažili dlouhá léta, to je velká rána," vzakzují pořadaztelé.

Černošského albína a a hudebního mystika Keitu, který v současnosti vůbec nevystupuje, se podařilo pořadatelům přesvědčit právě s přímluvou omluveného senegalského umělce. "Za tuto změnu se všem fanouškům omlouváme, budeme se určitě snažit příští rok Youssou N'Doura přivézt," doplnili.

 Festival se uskuteční od 14. do 17. července. Zahrají na něm irští Clannad, Public Image Ltd. s bývalým zpěvákem Sex Pistols Johnem Lydonem a celý program zahájí dvouhodinový souboj balkánských dechovek Fanfare Ciocarlia a Boban i Marko Maković Orkestar. Hlavní hvězdou by pak měl být Nick Cave s projektem Grindermanem.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy