Yamaha, Roland, Fender a další. Praha má po letech hudební veletrh

ČTK ČTK
8. 9. 2022 13:14
Po 13 letech se v Praze uskuteční hudební veletrh. Vznikl z akce zvané Festiwall a koná se od tohoto pátku 9. do neděle 11. září v modřanském areálu společnosti Kytary.cz.
Veletrh se koná v modřanském areálu společnosti Kytary.cz.
Veletrh se koná v modřanském areálu společnosti Kytary.cz. | Foto: Brainzone Promotion

Na ploše 1400 metrů čtverečních zájemci uvidí výstavní expozice představitelů světového i domácího hudebního průmyslu, mohou navštívit koncerty a workshopy nebo výstavu vybavení slavného kytaristy Radima Hladíka, kterou zapůjčil jeho syn. Hladík zemřel před šesti lety devětašedesátiletý.

"Hudebníci, producenti, milovníci hudby a nástrojů, ale i učitelé ze základních uměleckých škol a další uvidí na jednom místě renomované nadnárodní giganty i menší české výrobce a kytaráře. Zjistí, jaké jsou novinky v hudebních technologiích, ale i u výrobců hudebních nástrojů," říká Filip Černý, marketingový ředitel Kytary.cz.

Na veletrh dorazí zástupci značek Yamaha, Roland, Fender, Hammond, Ibanez, Meinl, Tama, Hohner, Nord nebo Taylor. Odborná veřejnost se může těšit také na menší tuzemské výrobce kytar a vybavení pro hudebníky.

Zároveň s hudebním veletrhem se ve stejné lokalitě koná třídenní akce Festiwall. Kromě koncertní pocty Radimu Hladíkovi se představí například britský kytarový youtuber Chris Buck a jeho kapela Cardinal Black, hlavní scénu opanuje fusion-jazz-metalová skupina Panzerballett s hostujícím bubeníkem Virgilem Donatim. Přijedou též kytaristky Lari Basilio a Yasi Hofer.

Českou scénu zastoupí Jiří Schmitzer, bubeník Miloš Meier, písničkář Justin Lavash nebo youtuberské duo #kumst.

Hudebníci i kapely mohou na místě navštívit semináře hudebního managementu, plánování turné v zahraničí, digitální distribuce hudby nebo produkce a zvukového designu. S diváky se o zkušenosti podělí přední čeští interpreti a producenti jako Michal Pavlíček, Petr Ostrouchov, Beata Hlavenková či Lukáš Chromek. Celodenní vstupenka na veletrh stojí 99 korun, na všechny tři dny Festiwallu vyjde v předprodeji na 490 korun.

Projekt Festiwall existuje od roku 2016. Za tu dobu představil desítky koncertů a workshopů i stovky hudebních nástrojů. Doposud doprovodná akce měla každý rok větší ohlas, až se letos proměnila ve veletrh.

 

Právě se děje

Další zprávy