Anděl v blbým věku. Xindl X oslavil narozeniny koncertem ve Foru Karlín

ČTK ČTK
29. 11. 2019 11:24
Písničkář Xindl X se svou skupinou čtvrtečním koncertem v pražském Foru Karlín oslavil 40. narozeniny. Vyprodaný sál aplaudoval programu sestavenému z úspěšných písní jako Anděl, Chemie, Cudzinka v tvojej zemi, Dysgrafik nebo Dřevo.
Pseudonym Xindl X si interpret vypůjčil od postavy z filmu Hollywood Ending.
Pseudonym Xindl X si interpret vypůjčil od postavy z filmu Hollywood Ending. | Foto: ČTK

V průběhu vystoupení Xindl X převzal platinovou desku za milionový obrat prodeje svého posledního alba Sexy Exity, vydaného vloni v září. Také pokřtil album hitů nazvané Anděl v blbým věku.

Xindl X ve Foru Karlín.
Xindl X ve Foru Karlín. | Foto: ČTK

Xindl X, který pod skutečným jménem Ondřej Ládek působí také jako filmový a televizní scenárista, večer ve Foru Karlín zahájil jedním ze svých prvních hitů Anděl. Publikum ho okamžitě doprovodilo sborovým zpěvem.

V následující skladbě Zlato zatančil, čímž připomněl svoji účast v letošní soutěži StarDance, kde účinkoval po boku Markéty Dostálové.

Hudebníka prý čtyřicáté narozeniny, které připadly na 16. srpna, vedly k zamyšlení. "Třicítky jsem si skoro nevšiml, čtyřicítka je taky jenom číslo, ale trochu mě nutí bilancovat a uvažovat, zda nemám být rozumnější, ale zatím se to nijak neprojevilo," řekl před časem Xindl X.

"Určitě nechci dělat pořád to samé, chci mít před sebou nové výzvy jako třeba tanečník nebo konečně najít čas k napsání slibovaného muzikálu," doplnil.

Jako hosté se na rekapitulačním koncertu ve Foru Karlín představili hudebníci, se kterými Xindl X v uplynulých letech spolupracoval nebo pro ně napsal písně a texty. Například s Mirkou Miškechovou zazpíval duet Cudzinka v tvojej zemi a s písničkářem Petrem Lüftnerem zase skladbu Nejlepší zvukař je playback.

Videoklip ke skladbě Volnoběh vznkl u příležitosti vydání alba hitů Anděl v blbým věku. | Video: Universal Music

Se skupinou Jananas si připomněl společnou píseň Zzz, věnovanou Nadačnímu fondu Českého rozhlasu Světluška, a s dvojicí Slza nabídl publiku skladbu Léto lásky. Na koncertě zazněly také nové písně jako Imunita nebo Růžový brejle.

Xindl X v září 2008 vydal debutové album Návod ke čtení manuálu, za které získal nominaci na cenu České hudební akademie Anděl v kategorii folk a country. Od té doby nahrál šest studiových alb a dvě akustická. Pseudonym Xindl X si Ládek vypůjčil od jedné postavy z filmu Hollywood Ending režiséra Woodyho Allena.

 

Právě se děje

Další zprávy