Xena dobojovala. Teď bude zpěvačkou

mor
16. 1. 2007 12:00
Los Angeles - Xena zahodila meč a dala se na dráhu rockové zpěvačky. Po koncertě v Los Angeles plánuje další. "Je to jako droga," říká. UVNITŘ: VIDEO
Lucy Lawlessová, Xena
Lucy Lawlessová, Xena | Foto: Aktuálně.cz

Lucy Lawlessová coby svalnatá ikona seriálu Xena bavila lidstvo třemi různými druhy vyděšených pohledů a divokými kopanci v polovině devadesátých let. Dokonce i panenky Barbie se dočkaly speciální Xena edice. O minulém víkendu si herečka poprvé vyzkoušela, jaké to je zahodit meč a zazpívat pro publikum.

Svůj první koncert odehrála ve vyprodaném hollywoodském Roxy Theatre a zdá se, že slavila úspěch. "Budu zpívat dál. Mám teď kuráž velkou jako Afrika," popsala po koncertě svoje pocity Lawlessová.

Na videa ze zkoušek na koncert Xeny se podívejte ZDE

Lucy Lawlessová, Xena
Lucy Lawlessová, Xena | Foto: Aktuálně.cz

Pro koncertní debut si připravila několik vlastních písní a několik coververzí skladeb od Etty Jamesové, Nini Simone a Melissy Etheridge. Ve vystoupení jí nezabránila ani nemoc.

"Doktor mi musel vysát zanesené dutiny, včetně mazu z uší," popsala Lawlessová, která plánuje dálší koncerty v amerických městech. Minout nehodlá ani New York.  

Osmatřicetletá Novozélanďanka v sobě objevila talent a nadšení pro zpěv po vydařeném účinkování v americké reality show Celebrity Duets, kde si zapěla po boku Dionne Warwickové, Michaela Boltona a Smokey Robinsona.

Lucy Lawlessová, Xena
Lucy Lawlessová, Xena | Foto: Aktuálně.cz

"Stává se ze mě narkomanka závislá na živých vystoupeních," říká herečka, která se rozhodla svůj koncert v Roxy Theatre podle informací na fanouškovských stránkách Xeny zvěčnit na DVD. Chystá také vydat singl s názvem Come2Me.

Ačkoliv nové díly seriálu Xena jsou v nedohlednu, Lawlessová stále zůstává nekorunovanou královnou obskurních TV sérií. Naposledy se objevila coby D'Anna Biersová v seriálu Battlestar Galactica, před třemi lety zase ztvárnila Kathleen v sérii o Tarzanovi. A pozorní fanoušci Xeny jí možná poznali i ve filmu Spider-Man, kde se mihla v roli punkerky.

 

Právě se děje

Další zprávy