Why Pink Floyd? Vychází všechna alba slavné kapely

Adam Pešek
4. 10. 2011 20:18
Projekt Why Pink Floyd? přináší remasterovanou diskografii proslulé kapely s řadou bonusů

Velkolepou kampaň průkopníků progresivního rocku Pink Floyd a hudebního vydavatelství EMI odstartovala už 26. září oživená obálka alba Animals. Prase vznášející se nad elektrárnou Battersea však bylo jen prvním krokem rozsáhlého projektu s názvem Why Pink Floyd?, v jehož rámci vyjdou dosud nezveřejněné archivní nahrávky, unikátní sběratelské edice a zremasterovaná  diskografie legendární kapely.

Znovuzrození se koncem září dostalo nejen památnému praseti Algie. Nový zvukový kabát dostalo všech čtrnáct řadových desek. Fanoušci si je můžou pořídit buď jednotlivě, nebo v rámci takzvaného Discovery Boxu, který navíc obsahuje šedesátistránkovou knížku s nerealizovanými grafickými návrhy.

Své speciální edice se dočkalo i samotné úspěšné album The Dark Side of the Moon a k dispozici je v dvoudiskové verzi nazvané Experience, šestidiskové Immerse nebo na čím dál tím populárnějším vinylu.

V podobných variantách přijdou i další dvě reedice slavných nahrávek. Sedmého listopadu se na trhu objeví Wish You Were Here, na 27. únor příštího roku se pak plánuje The Wall. V listopadu by navíc měla vyjít kompilace A Foot In The Door - The Best of Pink Floyd s těmi vůbec nejznámějšími skladbami „Floydů".

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy