Whitney pořádá výprodej, nemá na dluhy

mor
6. 1. 2007 9:30
New York - Whitney Houston má velké finanční problémy. Aby splatila všechny dluhy, pouští se do velkého výprodeje svého soukromí.
Foto: Aktuálně.cz

Jen několik lidí umí zpívat jako ona, ale kdokoliv, kdo má trochu peněz navíc, se může obléknout jako ona - do obnošených oblečků od návrhářů jako Dolce a Gabbana, Versace nebo Armani.

Do akce konané už v úterý 9. ledna ve skladišti Irvington v New Jersey půjde na 300 položek, kterými se Houston dosud obklopovala. Kromě oblečení a doplňků i hudební nástroje, třeba klavír a bicí, s nimiž objížděla v roce 1999 svět na turné.

K aukci se Houston nerozhodla sama, přinutil jí k ní soud, u něhož Houston prohrála ve sporu se společností  Speed of Sound. Neschopná zaplatit dluhy za svoji společnost Nippy Inc., musí podstoupit výprodej.

"Whitney rozprodá starší věci, které už nějakou dobu nepoužila, jakkoliv to není běžné. Zisk uhradí její dluhy," řekla Nancy Seltzer, tisková mluvčí zpěvačky.

Dlužná částka ke dnešnímu dni dělá 200 tisíc dolarů (4 200 000 korun). Odhaduje se, že aukce ale nakonec vynese mnohem víc, přes milion dolarů.

Foto: Aktuálně.cz

Třiačtyřicetiletá zpěvačka zažívá vůbec těžké časy. Po čtvrnácti letech manželství se rozvádí s o šest let mladším zpěvákem Bobby Brownem. Kvůli dluhům prodali už v listopadu svoje rodinné sídlo blízko Altanty. Poněkud absurdní je, že v rámci aukce se budou dražit i některé hudební ceny, které během své kariéry získal právě její ex-manžel Brown.

Samotná aukce má své vlastní podmínky. Jen za vstup na ní zaplatíte 100 dolarů, po vydražení předmětu bude kupec muset zaplatit ihned dvacet procent z ceny, a to v hotovosti, případně krytým šekem.

"Všechny věci jsou v dobrém stavu a čisté, připravené pro nové majitele," ubezpečila Nancy Seltzer. Sama Whitney Houston se ukryla do Los Angeles, kde pracuje na novém albu.

 

Právě se děje

Další zprávy