Co poslouchá půl miliardy lidí. V žebříčku Spotify jsou Harry Styles i český Calin

Kultura Kultura
1. 12. 2022 18:00
Introspektivní a zasněné As It Was od britského zpěváka Harryho Stylese se stalo celosvětově nejstreamovanější písní roku na Spotify. Provozovatelé služby, kterou používá 456 milionů lidí, to oznámili ve čtvrtek. As It Was zde zaznamenalo téměř 1,6 miliardy přehrání, spočítala britská BBC. V Česku se nejvíc dařilo brněnskému zpěvákovi Calinovi a kladenskému raperovi Viktoru Sheenovi.
Calin na cenách Anděl.
Skladba Hannah Montana od Calina. Foto: Vojtěch Mervart | Video: Mike Roft Records

Calin: Hannah Montana

V rámci kampaně Wrapped zveřejnilo Spotify také nejhranější písně čistě u českých uživatelů. Žebříček vede hned se dvěma tracky český zpěvák s moldavskými kořeny Calin.

Nejposlouchanější písní roku se stala jeho Hannah Montana, což je hlavní postava populárního seriálu televize Disney Channel, jíž v letech 2006 až 2011 hrála zpěvačka Miley Cyrus. Od roku 2013, kdy trapové trio Migos vydalo stejnojmenný singl, jde ale také o synonymum pro drogu extázi.

Za úspěchem právě tohoto songu stojí sociální síť pro mladé TikTok, kde ho Calin začal důsledně promovat. "Jako jedinému z českých umělců se mu daří několikavteřinové ukázky měnit v trendy, respektive hity," napsalo Aktuálně.cz.

Calin se do českého top 10 dostal ještě s trackem Praha/Vídeň. Třetí jsou Stíny od kladenského rapera s kazašskými kořeny Viktora Sheena, sedmý skončil s trackem Další rok jiný český úspěšný interpret Smack, který na zdejší scénu přenesl britský žánr grime. Tabulku doplňují zahraniční interpreti, uzavírá ji opět Calinův track Sangria natočený s Viktorem Sheenem.

 

Právě se děje

Další zprávy