Vykoupej nás v krvi. Kanye West vydal singl o rasismu a víře

Reuters Reuters
1. 7. 2020 17:33
Aplaus i kritiku sklízí americký raper Kanye West po vydání nového singlu o rasismu a víře. Zveřejnil ho v úterý, den poté, co pogratuloval své ženě Kim Kardashianové k dosažení miliardového majetku.
Singl Wash Us In The Blood bude součástí Westova příštího alba. | Video: Kanye West

Na sociálních sítích uživatelé odsuzují Westa za to, že se vychloubá bohatstvím v době, kdy kvůli pandemii koronaviru přes 36 milionů Američanů ztratilo práci.

Kim Kardashianová s Kanyem Westem
Kim Kardashianová s Kanyem Westem | Foto: Reuters

Několik hodin nato raper vydal emocionální píseň a videoklip Wash Us in the Blood. Kombinuje náboženské motivy s odkazy na systémový rasismus v USA a obrazy nedávných protestů v amerických ulicích kvůli černochům zabitým bílými policisty.

Skladbu, ve které hostuje raper a zpěvák Travis Scott, někteří kritici považují za nejlepší, jakou West v posledních letech natočil.

Britský deník Guardian ji označil za "neuvěřitelně silnou výpověď o rase a víře", která předkládá "apokalyptickou vizi USA". Singl bude součástí Westova příštího, v pořadí desátého studiového alba God's Country.

Jmění raperovy manželky Kim Kardashianové přesáhlo odhadovanou hodnotu jedné miliardy dolarů poté, co v její módní značce KKW koupila dvacetiprocentní podíl kosmetická firma Coty. Kanye West následně zatweetoval, jak je "neuvěřitelně hrdý, že se má krásná žena Kim Kardashianová Westová oficiálně stala miliardářkou".

"Ustála jsi ty nejbláznivější bouře a teď Bůh svítí na tebe a naši rodinu," dodal. 

Po dohodě o prodeji podílu kosmetické firmě Coty časopis Forbes v úterý odhadl jmění Kardashianové na 900 milionů dolarů, ne na miliardu dolarů.

"Všichni sdílíme tvoje nadšení, Kanye, tohle je přesně ten typ zprávy, na který čekal svět momentálně devastovaný globální pandemií a ekonomickou katastrofou," reagoval na Twitteru sarkasticky britský moderátor Piers Morgan.

Sám Kanye West dle Forbesu disponuje 1,3 miliardy dolarů. Minulý týden raper podepsal smlouvu na deset let se společností Gap, která začne vytvářet módní výrobky podle Westova oblečení Yeezy.

 

Právě se děje

Další zprávy