Vyjdou poslední tři Bowieho skladby. Podle muzikantů je z nich cítit smutek

ČTK ČTK
14. 9. 2016 9:06
Vyjde album s písněmi z muzikálu Lazarus od Davida Bowieho, který zemřel začátkem ledna. Kolekce nabídne interpretace klasických hitů britského hudebníka i jeho tři poslední studiové nahrávky.
David Bowie
David Bowie | Foto: ČTK

V říjnu vyjdou tři poslední písně Davida Bowieho, a to na kolekci k muzikálu Lazarus. Skladby nahráli den po hudebníkově úmrtí Michael C Hall, Sophia Anne Carusová, Cristin Miliotiová, Michael Esper a další zpěváci a hudebníci souboru, který se vytvořil pro uvedení muzikálu koncem letošního ledna na newyorské Broadwayi.

Z interpretací je podle zdrojů deníku The Guardian cítit smutek a emoce, které u hudebníků vyvolala Bowieho smrt.

Album Lazarus se objeví na pultech 21. října a nabídne i tři poslední Bowieho songy No Plan, Killing A Little Time a When I Met You. Legendární britská hudební hvězda vydala krátce před úmrtím album Blackstar, které nejspíš ve čtvrtek získá v Británii hudební cenu Mercury, dodal britský list.

Zpěvák, skladatel a herec půldruhého roku bojoval s rakovinou a zemřel 10. ledna 2016 ve věku 69 let. Oznámení o smrti poprockové legendy bylo pro svět nečekané - Bowiemu se totiž podařilo své onemocnění udržet téměř v úplné tajnosti. Ani to, že se v posledních měsících neobjevoval na veřejnosti, nevyvolávalo příliš mnoho otázek.

David Bowie - Lazarus | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy