VIDEO V hudební škole snů učí Glass, Rakim nebo Thundercat

Kultura Kultura
12. 2. 2014 17:21
Patnáct let Red Bull Music Academy připomíná dokumentární film What Difference Does It Make? od dokumentaristy a reklamního tvůrce Ralfa Schmerberga.
Podívejte se na ukázku z dokumentu What Difference Does It Make?

Praha - Co znamená žít hudbou nebo pro ni? Pro někoho snadná odpověď, pro dalšího nepochopitelná ztráta času. Pokud patříte k první skupině, nenechte si ujít dokumentární film What Difference Does It Make? o patnáctileté historii Red Bull Music Academy, vysněného workshopu pro všechny talenty z elektronické scény.

Stejnou otázku si kladli i lektoři z první Akademie v Berlíně v roce 1998 a zabývá se jí také autor filmu, režisér Ralf Schmerberg, oceňovaný dokumentarista a reklamní tvůrce.

Schmerberg a jeho tým Mindpirates loni na Red Bull Music Academy v New York City natočili mimořádný snímek o inspiraci, životě a výzvách v elektronické hudbě. Světová premiéra filmu What Difference Does It Make? se uskuteční v pondělí 17. února v 60 zemích najednou, ve 39 časových zónách.

V Česku bude mít dokument premiéru v pondělí 17. února v pražském kině Aero a v brněnském univerzitním kině Scala. Vstup je zdarma, počet míst je ovšem limitovaný kapacitou kin. Jak sehnat lístky, se dozvíte na redbull.cz/premiera, kde se uskuteční hned druhý den i digitální premiéra.

Foto: Aktuálně.cz

Unikátní film zachycuje hudební veličiny spjaté s Red Bull Music Academy Lee ‘Scratch’ Perryho, Briana Eno, Philipa Glasse, Giorgio Morodera, Erykah Badu, Nile Rodgerse, Rakim, Skream, Q-Tip, Bernie Worrella, Egyptian Lover, Kena Scott, Thundercat, Richie Hawtina, Jamese Murphyho, Debbie Harry, Stephen O’ Malleyho a mnoho dalších. Všichni se workshopu zúčastnili jako lektoři, studioví mentoři nebo participanti.

Další skvělá šance potkat se konceptem Red Bull Music Academy se naskytne 8. března v pražském klubu Cross, kde v rolích headlinerů vystoupí Dorian Concept a Patrick Pulsinger z Rakouska a řada interpretů z Česka i Slovenska.

 

Právě se děje

Další zprávy