VIDEO Poslechněte si nový song U2. A přispějte na charitu!

Kultura Kultura
3. 2. 2014 15:05
Píseň Invisible představila kapela U2 při Super Bowlu. Každé její stažení z iTunes nyní vygeneruje dolar pro Bonovu nadaci RED.
Poslechněte si song Invisible. | Video: Youtube

Video - U2 představili svou novou píseň Invisible při Super Bowlu. Je to druhý song z připravovaného třináctého alba kapely, jehož vydání se dá očekávat letos. Zazněl ve společné reklamě na Bank of America a Bonovu nadaci RED, která pomáhá lidem s AIDS, malárií a tuberkulózou.

Bank of America nyní daruje nadaci dolar za každé její stažení z iTunes až do celkové výše dvou milionů dolarů.

Podívejte se, jak vznikala píseň Invisible.
Podívejte se, jak vznikala píseň Invisible.

"Máme další píseň a jsme blíž k vydání alba," řekl Bono pro časopis Rolling Stone. "Připomínáme lidem, že stále ještě existujeme."

Zvláště druhou část Bonova vyjádření můžeme vnímat jako vtip. U2 totiž ve své čtyřicetileté kariéře prodali kolem 150 milionů nosičů, a tak o jejich existenci fanoušci rozhodně nepochybují, i když jejich zatím poslední desku No Line on the Horizon neprovázelo zrovna frenetické nadšení.

Nový song má opět elektronické pasáže, ale zní ve výsledku hodně podobně jako Coldplay, možná trochu připomíná i legendární Joy Division.

V listopadu už vydali U2 singl Ordinary Love, který získal nominaci na Oscara za nejlepší píseň, protože byl součástí soundtracku k filmu Mandela: Long Walk to Freedom.

 

Právě se děje

Další zprávy