VIDEO Pixies vydali po turbulentních časech EP2

Kultura Kultura
3. 1. 2014 20:35
Podívejte se na video k songu Blue Eyed Hexe
Foto: Anna Vedralová

Video - Pixies vydali nové EP. Po zářijové "1" nese logický titul "EP2". Kapela je vydala v limitované edici na 10" vinylu.

Deska obsahuje čtyři nové songy: Blue Eyed Hexe, Magdalena, Greens and Blues a Snakes. Sběratelská edice čtyř tisíc kusů alba bude obsahovat také možnost bezplatného stažení v bezztrátovém formátu a mikinu značky Pixies. Digitální podobu alba si lze samostatně stáhnout za čtyři libry na webu kapely, ostatní kombinace jsou samozřejmě o něco dražší.

Poslechněte si song Blue Eyed Hexe.
Poslechněte si song Blue Eyed Hexe. | Video: Aktuálně.cz

O songu Blue Eyed Hexe říká Black Francis, že je pokračováním jednoho z největších hitů kapely Gigantic, který napsal s Kim Deal pro desku Surfer Rosa z roku 1988. U písně Gigantic mimochodem Black Francis přiznal inspiraci Lou Reedem.

Pixies si loni prožili poněkud turbulentní časy. Nejdříve odešla z postu baskytaristky zakládající členka kapely Kim Deal a její náhradnici Kim Shattuck zbytek kapely vyhodil a nakonec ji vystřídala Paz Lenchatin, která dříve hrála s kapelami Zwan či A Perfect Circle.

V polovině ledna Pixies vyrážejí na turné do Kanady a USA, první koncert v Evropě mají zatím naplánovaný na konci května, kdy zahrají na festivalu Primavera v Barceloně.

 

Právě se děje

Další zprávy