VIDEO Nový klip slovenských "barmanů" oslavuje ženskou krásu

jla
10. 10. 2014 10:35
Nový videoklip skupiny Billy barman k písní Vrkoče z alba Modrý jazyk představuje kapelu ve zcela jiném světle, než je zvykem. Je pomalejší a niternější.
Slovenská skupina Billy Barman vydala své první album Noční jazdci v roce 2010
Slovenská skupina Billy Barman vydala své první album Noční jazdci v roce 2010 | Foto: Billy Barman

Bratislava - Slovenská skupina Billy Barman vydala nový videoklip. Po hravém singlu Traja přináší vizuál k akustické novince Vrkoče ze svého loňského alba Modrý jazyk. Ztvárnění balady skupina svěřila mladému slovenskému debutantovi Michalu Zelníkovi.

Podívejte se na nový videoklip slovenské skupiny Billy Barman k písni Vrkoče.
Podívejte se na nový videoklip slovenské skupiny Billy Barman k písni Vrkoče.

Tentokrát "barmani" vsadili na hudební i vizáulní minimalismus v dokonalé symbióze s citem pro detail. Klip oslavuje přirozenou ženskou krásu, slovenské tradice a folklórní kořeny.

Původně plánovali natočit videoklip o slovenské lidové tradici odčepčovania (svatební rituál, kdy se z nevěsty stává paní). "Při natáčení se tato myšlenka přetavila do něčeho míň tradičního, mohli jsme tak nechat více vyniknout ženskou krásu, zranitelnost a něhu," popisuje režisér Michal Zelník.

V porovnání s jinými skladbami slovenské skupiny jsou pomalejší Vrkoče nezvykle plné emocí. "Jde o naši první písničku o lásce. Někdy jsme to zkrátka museli vyzkoušet," vysvětluje frontman Juraj Podmanický.

Na Slovensku má Billy Barman pověst energické kepely, která do svých textů vkládá notnou dávku recese, parodie a humoru.

První desku s názvem Noční jazdci vydalina podzim roku 2010 a o tři roky později spatřilo světlo světa jejich druhé album Modrý jazyk, ze kterého je i píseň Vrkoče. 

 

Právě se děje

Další zprávy