VIDEO Markéta Irglová náhrála na Islandu nové album Muna

Kultura Kultura
28. 8. 2014 12:47
Poslechněte si první ukázku z nové desky Markéty Irglové.
Poslechněte si song The Leading Bird z nového alba Markéty Irglové.

Video - Tři roky po svém debutovém albu Anar vychází Markétě Irglové, jediné české ženské držitelce Oscara za píseň z filmu Once, druhé album.

Nahrávku s titulem Muna vydává celosvětově prestižní americký label ANTI, v Čechách a na Slovensku pak Indies Happy Trail a Indies Scope.

Nahrávalo se na Islandu pod dohledem producenta a studiového inženýra Sturly Mio Thorissona. Ze sedmadvaceti hudebníků, kteří se na albu podíleli, jádro tvořili obdobně jako v případě debutu Anar kytarista Rob Bochnik (The Frames a Swell Season) a iránská perkusionistka a hráčka na tradiční buben daf Aida Shahgashemi. V úloze doprovodné zpěvačky se v několika písních objeví i sestra Markéty Irglové Zuzana. Posluchači si užijí i smyčců, chrámového sboru nebo i netradičně pojaté hry na banjo.

Na podzim chystá Markéta Irglová v čechách tři koncerty - v Brně (8. 11. v Sono Centru) a v Praze (10. 11. v Divadle Studio Dva na Václavském náměstí). Doprovodí ji Rob Bochnik, Joe Doyle a Aida Shahgashemi. V roli předskokana se představí písničkářka Rosi Golan.

 

Právě se děje

Další zprávy