Video: Komu se nepojede hezky, asi koupil blbý vosky, zpívají Tata Bojs v písni pro Jizerskou 50

Hana Slívová Hana Slívová
16. 9. 2017 6:00
Pražská skupina Tata Bojs udělala pro účely oslav půlstoletí běžkařského závodu Jizerská 50 coververzi vlastního deset let starého hitu Pěšáci. Nová píseň, respektive text, se jmenuje Pěšáci bílé stopy a kromě kapely si v klipu zahrál i legendární běžec Ladislav Míka, jenž nechyběl na žádném ročníku.
Video: Tata Bojs / YouTube

Nejslavnější lyžařský závod u nás, Jizerská padesátka, oslaví příští rok padesáté první narozeniny. Termín závodu je stanovený na 18. únor 2018.

Při této příležitosti vznikla kniha Jizerská 50 s podtitulem Závod plný příběhů, která shrnuje historii akce, a také lyžařská coververze hitu Pěšáci skupiny Tata Bojs.

Nový text skladby Pěšáci bílé stopy inspirovaný závodem napsal baskytarista kapely Mardoša spolu s Vendulou Dittrichovou. Kapela k písni natočila v režii Davida Mencla i nový klip.

Střídají se v něm záběry ze samotných závodů včetně odkazů na legendárního účastníka všech ročníků Ladislava Míky. V roli komentátora se ocitl redaktor České televize Pavel Čapek, jenž už několik let závody z Bedřichova skutečně moderuje.

Ve videu si zahráli i samotní Tata Bojs. "Komické prvky Mardoši a Vládíka, kterým sekunduje snaživý trenér Dušan, jsou podle mě vtipnou kostrou klipu. Smáli jsme se hodně už na place. A myslím, že klipu sluší i retro duch sedmdesátých let, ve kterých jsme všichni vyrůstali," říká bubeník a zpěvák Milan Cais

K Pěšákům z roku 2007 vznikl už třetí klip, přičemž ten druhý kapela natočila před necelými pěti lety spolu s vokálně-instrumentálním souborem Doubravánek k verzi zahrané na recyklované nástroje.

 

Právě se děje

Další zprávy