VIDEO Kittchen v novém klipu vede krvavý řez Prahou

Kultura Kultura
20. 3. 2014 23:08
Podívejte se na nový videoklip písničkáře Kittchena k songu Pod Prahou
Podívejte se na videoklip k písni Pod Prahou.

Video - Lo-fi písničkář Kittchen, který vystupuje v černé kuchařské čepici a ukrývá se pod maskou, přichází s novým klipem k písni Pod Prahou z kritiky vyzdvihované desky Radio.

"Město a lidský tělo maj hodně společnýho. To, co se při pohledu z venku jeví jako kompaktní organismus, v sobě skrejvá spoustu zajímavejch a různorodejch věcí. Stačí říznout a všechno se to na vás vyhrne. Když ten řez podrobně prozkoumáte, nemůžete si nevšimnout všech těch hladin, všech těch navzájem propojenejch vrstev, o kterých jste neměli ani tušení. Když jsme natočili písničku Pod Prahou, věděl jsem, že klip musí bejt právě takovejhle řez. Průhled do Prahy, do jedný z milionu vrstev, který to město má. A dost jsem stál o to, aby to byla Praha, o který nevim nic ani já," říká Kittchen.

Klip natočil společně s fotografem Petrem Jedinákem a spolupracovnicí Mášou, která si zahrála hlavní roli.

Kittchen se vyžívá v temných vizích postapokalyptického světa, které kromě hudby umí dotvořit i projekcemi, videoklipy a komiksy.

Jeho loňská deska Radio bodovala v hudebních anketách Vinyla i Apollo, získala i žánrového Anděla. Album, které vzniklo víceméně DIY způsobem, je ke stažení zdarma na Kittchenově webu, stejně jako první deska Menu.

 

Právě se děje

Další zprávy