VIDEO Fanoušci "kytarového rauše" si zaplatili Krásný hluk

11. 5. 2014 17:08
Podívejte se na ukázku z filmu Beautiful Noise, který sleduje kořeny a vývoj rockového stylu shoegaze prostřednictvím jeho zakladatelů z kapel My Bloody Valentine, Jesus and Mary Chain a Cocteau Twins
Podívejte se na ukázku z filmu Beautiful Noise.

Video - Dokument Beautiful Noise sleduje vývoj rockového stylu shoegaze prostřednictvím jeho špičkových představitelů z kapel My Bloody Valentine, Jesus and Mary Chain a Cocteau Twins.

Film vznikl díky fanouškům "kytarového rauše", kteří na něj poslali finance prostřednictvím crowdfundingového portálu Kickstarter. Podle magazínu Pitchfork bude mít premiéru koncem května na festivalu v Seattlu.

Po úvodním mottu "Neprodali jsme moc desek, ale každý, kdo s ji koupil, pak založil vlastní kapelu," se rozbíhají rozhovory s největšími hvězdami žánru počínaje Kevinem Shieldsem (My Bloody Valentine) přes Jima Reida (Jesus and Mary Chain) a Robina Guthrieho (Cocteau Twins) až ke členů kapel Ride, Slowdive či Lush. Komentářem přispívají i frontman Flaming Lips Wayne Coyne, Billy Corgan ze Smashing Pumpkins, Robert Smith (The Cure) a Trent Reznor (NIN).

Jedná se o vůbec první dokumentární film o jedné z nejvlivnějších kapitol rockové historie 20. století, hlásá kampaň filmu, u něhož zatím není jasné, zda bude k vidění na českých festivalech.

 

Právě se děje

Další zprávy