VIDEO Artpopová Lady Gaga pranýřuje mužský kapitalismus

Kultura Kultura
24. 3. 2014 5:57
Podívejte se na nové video Lady Gaga k singlu G.U.Y. z alba Artpop.
Podívejte se na nové video Lady Gaga - G.U.Y.

Video - Nepropadejte panice, že se 11 minut a 46 sekund hudby a obrázků v režii artpopové divy Lady Gaga nedá vydržet. Ve skutečnosti je video k singlu G.U.Y. (zkratka znamená "Girl under you") z desky Artpop nazvané honosně "film" o něco kratší (čtyři minuty zabírají titulky) a navíc až překvapivě zkousnutelné.

Lady Gaga samozřejmě neopouští svou parketu campu a kýče, ani když "artpopově" míří ke zdánlivě vážným tématům, jakými jsou mužská dominance v západní kapitalistické společnosti a oslava řecké mytologie. Vše zůstává i tentokrát v intencích fantazie jako od Disneyho a před kamerou defilují muži "nahoře bez" v sexy latexových kalhotách, sama Lady Gaga se na začátku objeví coby šípem postřelený padlý anděl, později je samozřejmě i nahá... V předimenzované směsi nechybí ani Ježíš a Michael Jackson.

Film doprovází kromě nového singlu G.U.Y. na začátku song Venus a pod titulky pak běží Manicure.

V klipu se objeví také Paničky z Beverly Hills, populární americké reality show o manželkách uzavřených ve "zlatých klecích".

Režie "vizuálně strhujícího opusu" se Lady Gaga ujala tentokrát sama. Točila jej minulý měsíc na zámku Hearst v kalifornském San Simeonu.

 

Právě se děje

Další zprávy