VIDEO Andělé punku a heavy dopadli k Insanii. Ke komu ještě?

VIDEO Andělé punku a heavy dopadli k Insanii. Ke komu ještě?
INSANIA: Božská komedie. Kapela vyhrála Anděla v kategorii Hard & heavy a Punk & hard core za desku Zapal dům poraž strom...
JIŘÍ SMRŽ: Na dně. Mezi folkaři si Anděla odnesl Jiří Smrž za desku Kořeny.
BEATA HLAVENKOVÁ: Aprilios. V jazzové kategorii zvítězilo album Beaty Hlavenkové Theodoros.
KITTCHEN: Exit. Písničkář Kittchen získal cenu v kategorii Alternativní scéna za desku Radio.
Foto: Aktuálně.cz
Kultura ČTK Kultura, ČTK
15. 3. 2014 13:38
Ceny Anděl rozdaly sošky v žánrových kategoriích za rok 2013. Poslechněte si ukázky z vítězných desek.

Videogalerie - Brněnská kapela Insania získala dvě žánrové ceny Anděl. Se svým albem Zapal dům poraž strom uspěla v kategoriích hard & heavy i punk & hard core. Hlasující členové "andělské akademie" ocenili muzikanty a jejich alba, která vyšla v roce 2013, i v dalších sedmi kategoriích.

V kategorii folk & country uspěl s albem Kořeny písničkář Jiří Smrž, na alternativní scéně porotce nejvíce zaujal Kittchen (Radio), v jazz & blues dominovala Beata Hlavenková (Theodoros). Nominaci ve dvou kategoriích měla Jitka Šuranská, nakonec s albem Nězachoď slunečko proměnila tu v kategorii world music. Elektronická hudba našla vítěze v kapele Vložte kočku (Seat), v kategorii hip-hop po dvou vítězstvích Prago Union letos nasbíral nejvíce hlasů Vladimir 518 (Idiot) a kategorii ska & reggae opanovala skupina Ting (Man vs Wild).

"Vítězství Insanie ve dvou kategoriích je důsledkem nadžánrovosti, s níž tato kapela dnes tvoří. Navíc vydala jednu z nejlepších rockových desek v loňském roce a Božská komedie, písnička z ní, má parametry hitu. V každé z devíti kategorií hlasuje v průměru dvacet publicistů, kteří daný žánr celoročně sledují. Prvenství by si jistě zasloužili všichni nominovaní, protože bezezbytku tvoří špičku ve svém stylu. Jména výherců jsou proto zárukou kvalitní tvorby i interpretace," sdělil stanovisko akademiků hudební publicista Jaroslav Špulák.

Hlavní hudební ceny Anděl za rok 2013, o kterých rozhodují členové Akademie populární hudby, se letos budou předávat 14. května v Hudebním divadle Karlín.

 

Právě se děje

Další zprávy