Ve středu vrcholí kampaň proti komunismu

Irena Hejdová
5. 12. 2005 9:00
Praha - Název S komunisty se nemluví měla původně jen protikomunistická petice. Postupně se ale okruh aktivit antikomunistů rozšířil. V rámci kampaně Trikem proti komunismu se koná i středeční koncert v pražském divadle Archa.

Na koncertu vystoupí řada interpretů, kteří chtějí svou účastí vyjádřit nesouhlas se vzrůstajícími preferencemi KSČM a s čím dál větší tolerancí demokratických politiků k této straně. Zahrají mimo jiné Roman Holý & Matěj Ruppert, dále skupiny Bengas, Gaia Mesiah, Blue Effect, Koller Band, Breakers a další.

Jeden ze zúčastněných hudebníků, zpěvák skupiny Money Business Matěj Ruppert k chystanému koncertu řekl: "Chtěl bych všem politikům vzkázat, že ta největší zbraň, jak bojovat proti komunistům je se s nimi nebavit, nechodit s nimi do politických debat a na všech frontách je ignorovat a hlavně s nimi nespolupracovat - viďte, pane Paroubku!"

Součástí koncertu je i módní přehlídka a projekce dokumentárních filmů. Koncertem vrcholí listopadová akce Trikem proti komunismu, v rámci které proběhla soutěž o nejlepší grafické ztvárnění antikomunistického trička.

Koncert začíná ve středu 7. prosince v 19 hodin v pražském divadle Archa. Akce má benefiční charakter, vstupenka stojí 190 korun a výtěžek ze vstupného půjde na konto Konfederace politických vězňů.

 

Právě se děje

Další zprávy